Alexander Isak nätar igen

Dubbla mål för Newcastle mot West Ham

Publicerad 2024-03-30

Alexander Isak gör det igen.

Den svenske stjärnan slog till med två mål och en assist när Newcastle stod för en galen vändning mot West Ham.

– En otrolig laginsats, säger han efteråt.

Alexander Isak är tillbaka i Premier League efter landslagsuppehållet. Inget mål blev det under landslagssamlingen, men han behövde bara sex minuter på sig mot West Ham för att slå till.

Newcastles Anthony Gordon blev fälld av en West Ham-försvarare och efter en VAR-granskning fick Isak lägga bollen på straffpunkten. Då skickade han målvakten Alphonse Areola åt fel håll och rullade in 1–0 via stolpen.

Nytt straffmål

I den 77:e minuten var det dags igen.

Gordon gick omkull i straffområdet, Newcastle fick straff – och Isak gjorde mål.

Det var hans 13:e och 14:e mål för säsongen och han är bara fyra mål bakom Haaland som leder skytteligan i Premier League.

Galen match

Newcastle låg ett tag under med 1–3, men stod för en galen vändning och vann till slut med 4–3.

Alexander Isak noterades även för en assist till Harvey Barnes 3–3-mål.

– Det här var förmodligen den konstigaste matchen jag varit med om. Vi började bra, sedan gjorde West Ham mål från ingenstans och luften gick ur oss. I paus snackade vi om att gå ut och ge vårt allt i andra halvlek och det gjorde. Det var en otrolig laginsats, säger Isak i Viaplay efteråt.