Ferdinand: ”Solskjaer måste bänka honom”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Fler röster höjs för att Harry Maguire ska ”ta en paus” och Marcus Rashford utmanar återigen Boris Johnson.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Harry Maguire kommer inte be Ole Gunnar Solskjaer om ett break, skriver Daily Mail. Därmed är det upp till norrmannen huruvida mittbacken ska starta eller ej i helgens möte med Newcastle. Spelaren har några traumatiska månader bakom sig som kulminerade i landskampen mot Danmark tidigare i veckan. Efter några svajiga satsningar och två gula kort tvingades Maguire då lämna planen.

Allt fler menar att Solskjaer borde ställa Maguire åt sidan. Bland annat den förre mittbacksgeneralen Rio Ferdinand: ”I den här typen av situationer - som jag för övrigt har befunnit mig i själv - måste man ibland plockas bort från hetluften”, säger Ferdinand. ”Ole har ett stort beslut att fatta här och en viktig roll att spela. Oavsett om det handlar om trötthet, ge honom (Maguire) chans att vila och bygga upp självförtroendet igen”.

Detta, ihop med Maguire och Eric Baillys tveksamma insats mot Tottenham, öppnar i alla fall för att Victor Lindelöf är tillbaka i startelvan på lördag.

Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS KAMP

Boris Johnson fortsätter ha Marcus Rashford flåsandes i nacken gällande matkuponger för mindre priviligerade barn. Efter att premiärministern nekat ytterligare en av Manchester United-spelarens reformer, som skulle säkerställa att fler barn får ordentliga måltider över julhelgen, har 100,000 skrivit på en namninsamling. Det är tillräckligt för att ämnet ska lyftas för debatt i parlamentet. Att en talesperson från Johnson-lägret menade att ”det inte är skolornas uppgift att ge barnen mat på skolloven” lär inte ha gjort Rashford mindre taggad. Spelaren svarade på Twitter: ”God jul barn... det här kommer inte försvinna av sig själv och inte jag heller”.

DAGENS VARNINGSFINGER

Gary Neville anser att det är för osäkert att låta fotbollen reformeras på egen hand i svallvågorna av pandemin. Den förre spelaren och numera omtyckta experten har tillsammans med åtta andra profiler lämnat in ett manifest eftersom ”förbundet inte går att lita på och framför allt är ineffektiva”. Neville säger: ”I grund och botten litar vi inte på att fotbollen kan rå om sig själv och komma fram till en deal som är mest rättvis, varken för Premier League, EFL-klubbar, non-league-klubbar eller fansen”. Många klubbar, särskilt i de lägre ligorna, står just nu på randen till konkurs.

DAGENS FRYSBOX

Mesut Özil må redan vara i frysboxen, men den kan bli än kallare. Spelaren har redan exkluderats ur Arsenals Europa League-trupp och ser inte heller ut att få en plats i Premier League-truppen. Anledningen är främst att klubben behöver fylla upp home-grown-kvoten. ”Det var ett svårt beslut för mig, det är tufft och jag ogillar det starkt”, säger tränaren Mikel Arteta. ”Men olyckligtvis behövdes det göra eftersom vi hade för många utländska spelare”. Tränaren dementerade inte påståendet att Özil inte kommer spela en minut fotboll fram till fönstret öppnar igen.

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SILLY

Jack Butland är på väg att återförenas med Roy Hodgson. Crystal Palace är intresserade av att värva Stoke-målvakten och väntas fullfölja förhandlingarna under fredagen.

Samtidigt i en annan del av London förbereder West Ham presentationen av sitt förmodade nyförvärv Said Benrahma från Brentford. Prislappen landade i det fallet på runt 30 miljoner pund (ca 340 miljoner kr).


PL-panelen: ”United är skakat nu – ingen går säker”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.