Kulusevski om masken: ”Kände mig som Batman”

Publicerad 2023-12-10

LONDON. Näsan? Bruten.

Raden av tappade ledningar? Den också.

– När vi spelar så här… det är vissa perioder när man bara njuter, säger Dejan Kulusevski till Sportbladet.

I torsdags lämnade han planen med en bruten näsa och upprörda känslor. Tre dagar senare var det en helt annat Dejan Kulusevski som klev ut över sidlinjen.

4–1 till Tottenham i en nyckelmatch runt Champions League-strecket, en fri roll bakom anfallarna för Kulusevski – som glittrade matchen igenom.

– Vi var bättre från första sekund till sista sekund, summerar han. Vi har haft för dåliga resultat det sista, men spelet har alltid funnits där.

Involverad i det mesta

Newcastle (med Alexander Isak från start och Emil Krafth inbytt på slutet) hade inget att sätta emot mot ett vilt forcerande Tottenham. Isak hade svårt att ens få tag på bollen, medan hans landslagskollega i motståndarlaget var involverad i det mesta.

Son Heung-Min spelade fram till två mål och gjorde ett, Richarlison bröt sin långa måltorka med dubbla fullträffar, men Kulusevski hade gott om lägen att komma ifrån matchen med poäng.

Efter paus spelade han fram såväl Richarlison som Son och Oliver Skipp till öppna lägen, och hade själv ett skott som kunde resulterat.

– Jag gör ju mitt jobb, men jag kan inte kontrollera allt. Det var kul att hitta de där fina passningar, och de där minuterna när man känner att man väljer rätt passningar – det är en fantastisk känsla.

Satte 3–0 när Newcastle hade chansen

När Dejan Kulusevski beskriver sin säsong i Tottenham återkommer han till den där positiva känslan. I perioder av matcherna flyter allt, och då ser Spurs ut som ett topplag. Problemet har varit de andra perioderna, när allt rasat och målen runnit in bakåt.

Även mot Newcastle fanns en period efter paus då intensiteten gick ner och Newcastle hade kunnat hitta en väg in i matchen.

Hann ni tänka negativa tankar då?

– Ja, absolut. Vi har ju lett varenda match och förlorat ändå, så det är klart att vi pratar om det: ”Backa inte hem nu, låt dem inte få chansen”. Det är små detaljer i fotboll, ibland överlever man det. I dag fick vi 3–0-målet och efter det blir det en helt annan match.