Liverpool förnedrade United i rivalmötet

United sågas längs fotknölarna: ”En skam”

Uppdaterad 2023-03-06 | Publicerad 2023-03-05

Historisk förnedring på Anfield.

Liverpool körde över Manchester United fullständigt med 7–0 – den största segern någonsin lagen emellan.

– Andra halvleken var en ren skam, säger Sky Sports expert Gary Neville om Uniteds insats.

Det mesta har gått rätt för Liverpool under Jürgen Klopps ledning. Men den här säsongen har krisrubrikerna duggat tätt.

Den senaste tiden har det dock börjat vända i Premier League-spelet med söndagens pulvrisering mot Manchester United som det tydligaste exemplet.

Hemma på Anfield dröjde det 43 minuter innan första målet kom genom Cody Gakpo. Och när väl Liverpool hade fått nätkänning tog det fart rejält.

Genomklappning i andra

Efter paus dröjde det bara två minuter innan Darwin Nunez nickade in 2–0. Tre minuter senare kontrade Liverpool och Gakpo fullbordade omställningen med att chippa in sitt andra mål för kvällen.

Liverpool var inte färdiga där.

Mohamed Salah satte 4–0, Darwin Nunez utökade med kvarten kvar av ordinarie tid och Salah satte sexan när han utnyttjade ett slarvigt agerande i Uniteds försvar. Därmed blev han med sin 129:e fullträff i Premier League Liverpools bästa målskytt i ligan någonsin.

Största segern någonsin

När allt var sagt och gjort vann Liverpool med hela 7–0 sedan Roberto Firmino, som ska lämna klubben i sommar, gjort mål i slutskedet.

– Jag har inga ord. Det är en spektakulär match. Fantastiskt, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till Sky Sports.

7–0 är den största segermarginalen någonsin i en match mellan de båda rivalerna. Den största segersiffran sedan tidigare var 1895 då Liverpool vann med 7–1.

– Jag kommer knappt ihåg alla mål. Vi är alla glada med målen, segern och den hållna nollan, säger Liverpools Virgil van Dijk till Viaplay.

Victor Nilsson Lindelöf undkom förnedringen då han inte var med i matchtruppen. Anthony Elanga hoppade in med några minuter kvar.