Klopp: ”Bättre dansare än spelare”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Jürgen Klopp vaknade som nybliven mästartränare.

Och som huvudpersonen i ett viralt klipp från nattens firande.

– Alltid varit en bättre dansare än fotbollsspelare, säger han.

Ett halvt dygn och en lång natt efter att Liverpool tagit sin första ligatitel på 30 år försökte klubbens tränare Jürgen Klopp sansat uttala sig om de euforiska känslorna.

– Jag är verkligen glad, lättad. I går kväll var jag överväldigad, jag ringde min familj tio sekunder före slutsignalen (mellan Chelsea och Manchester City) och sade att jag älskar dem, och de sade att de älskar mig. Sedan lade jag telefonen på bordet och sade åt dem att inte lägga på eftersom något speciellt var på väg att hända. Det var ett fint ögonblick, säger Jürgen Klopp som såg matchen där Liverpool blev mästare i kavaj tillsammans med laget på Formby Halls golfklubb.

Där fortsatte sedan laget fira ligatiteln. Och från firandet har ett videoklipp läckt – det har fått stor spridning och gjort succé.

I klippet bjuder Klopp på sig själv och dansar.

– Vi var på ett gott humör, musiken var bra. Ärligt talat så vet jag inte vad det var för slags dans. Jag har alltid varit en bättre dansare än fotbollsspelare. Tyvärr har jag inte haft möjligheten att försörja mig på dans.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.