Alexander Isak målskytt för Newcastle

Uppdaterad 2023-03-15 | Publicerad 2023-03-12

Alexander Isak, 23, är målskytt för Newcastle igen.

Hemma mot Wolves nickade han in 1–0 efter 25 minuter.

Efter fem ligamatcher utan seger vann man till sist med 2–1 efter ett sent mål av Miguel Almiron.

Senaste gången Alexander Isak gjorde mål i Premier League var mot Fulham den 15 januari.

Nästan två månader senare var det dags igen.

Det tog 25 minuter mot Wolves innan svensken skrev in sig i målprotokollet när han nickade in 1–0. Målet var Isaks fjärde i Premier League denna säsong.

– Det var en fin nick, säger Alexander Isak.

Isak stod för en fin insats men han blev ändå snuvad på hjälterollen.

Avgjorde sent

För i den andra halvleken byttes han ut – och strax efteråt kom Wolves kvittering genom Hwang Hee-chan.

Sydkoreanen rullade in 1–1 efter en misslyckad rensning av Kieran Trippier.

Men det blev tre välbehövliga poäng för Newcastle. I den 79:e matchminuten frälste inhopparen Almiron hemmalaget när han snyggt knorrade in 2–1.

Isak var ändå nöjd efter matchen och blev utsedd till matchens bästa spelare.

– Jag har velat spela mer, men det har gett mig bränsle. Jag är glad över att få starta och över tre poäng, säger han.

– Vi har inte fått resultatet som vi har velat, i dag handlade det bara om att vinna och jag tyckte att vi spelade bra.

Segern innebär att Newcastle går om Liverpool i tabellen och är ny femma – med en match mindre spelad.