Liverpool vann stormötet efter mäktig vändning

Liverpool var i rejäl brygga borta mot Newcastle sedan Virgil van Dijk åkt på en tidig utvisning.

Men gästerna skulle få med sig alla tre poäng hem – efter en mäktig vändning signerad inhopparen Darwin Nunez.

– En historisk match, säger målvakten Alisson till Sky Sports.

Redan innan halvtimmen var spelad hade gästerna från Liverpool hamnat i rejäl uppförsbacke i stormötet. Detta sedan man både hamnat i målmässigt och numerärt underläge.

Först gav Liverpool-födde Anthony Gordon hemmalaget ledningen i den 25:e minuten efter en rejäl blunder av Trent Alexander-Arnold. Newcastle-anfallaren tackade för friläget och satte säkert 1–0 för Skatorna.

Och knappt innan gästerna hämtat sig från baklängesmålet var det dags för nästa käftsmäll.

Isak fixade utvisning

Den här gången var det Virgil van Dijk som var den stora syndaren när han fällde Alexander Isak strax utanför eget straffområde.

Domaren John Brooks valde då att dra upp det röda kortet – till gästernas vilda protester.

Även Viaplays expert, Glenn Strömberg, tyckte att direktutvisningen var tveksam.

– Jag tycker det var hårt, säger han i sändningen.

TV: 60 minuter BARA om Liverpool med Niva: ”En av PL:s bästa värvningar”

Inhopparen hjälte

Uppförsbacken såg då ut att bli alltför övermäktig för gästerna. Men det var innan Darwin Nunez klev in i handlingen.

Uruguayanen byttes in i 77:e minuten. Fyra minuter senare skulle han utnyttja en bjudning från hemmalagets Sven Botman och skicka in kvitteringen.

Och på stopptid skulle han sedan fullborda vändningen när han satte 2–1 för gästerna vilket också blev slutresultatet.

”En av våra bästa prestationer”

Trent Alexander-Arnold, syndabocken från första halvlek, var extatisk efter slutvisslan.

– En av våra bästa prestationer sedan managern (Jürgen Klopp, 2015) kom in, och vi har haft några enastående prestationer som ett lag. Vi kommer att se tillbaka på den här matchen som något väldigt, väldigt speciellt, säger högerbacken till Sky Sports.

Segern var Liverpools andra raka och man kliver nu upp på fjärdeplats i Premier League-tabellen.

Alexander Isak byttes ut i den 71:a minuten.