West Ham upp i serieledning efter historisk seger

I fjol slutade West Ham på en blygsam 14:e plats i ligan.

Men hittills i år har man imponerat stort.

Efter en historisk bortaseger mot Brighton toppar nu Londonklubben Premier League-tabellen.

Fjolårets succélag i Premier League, Brighton, hade aldrig tidigare förlorat mot West Ham i ligan.

Men under lördagskvällen skulle den sviten brytas, sedan man blivit sönderkontrade av Londonlaget. Matchen slutade 3–1 till gästerna trots att Brighton vann bollinnehavet med förkrossande 81 procent mot 19 procent.

James Ward-Prowse öppnade målskyttet i den 19:e minuten sedan Michail Antonio stått för förarbetet.

Nya serieledare

I den 58:e minuten kontrade Jarrod Bowen in 2–0 efter en läcker assist signerad Saïd Benrahma. Och fem minuter senare kom också trean sedan Michail Antoni visat sin styrka i straffområdet.

Knappt tio minuter från slutet fick Brighton in en reducering genom tysken Pascal Gross och hemmalaget bjöd sedan på en stark slutforcering. Men Alphonse Areola lyckades hålla tätt i bortakassen efter att ha bjudit på flera svettiga räddningar i slutminuterna.

Segern var West Hams andra på tre möjliga och man tar därmed över serieledningen från Tottenham i kraft av fler gjorda mål.