Mäktig vändning – efter mardrömsstarten

Publicerad 2023-08-26

Efter fyra minuter låg Manchester United under med 2–0 hemma mot Nottingham Forest.

Sedan stod hemmalaget för en mäktig vändning.

Bruno Fernandes blev hjälte i 3–2-segern.

Manchester United var illa ute hemma mot Nottingham Forest.

Trots tidigt 0–2-underläge kunde man vända till seger hemma på Old Trafford.

– Det är en mardrömsstart, misstag vid målen, men jag är väldigt nöjd med vändningen. Vi höll fast vid vår plan och övertygelse. Vi gjorde fina mål, säger Erik ten Hag.

Det tog bara 84 sekunder innan bollen låg i eget mål efter att gästernas Taiwo Awoniyi kontrat in ledningsmålet bakom Andre Onana i hemmamålet.

När klockan tickade upp på fyra minuter fick Willy Boly ensam gå till väders och knoppa in tvåan. Christian Eriksen hann därefter reducera innan paus.

Svenskarna bänkade

Victor Lindelöf blev inbytt direkt i den andra halvleken och några minuter senare kvitterade Casemiro efter en frisparksvariant som avslutades med att Bruno Fernandes nickade fram brassen till öppet mål.

Med 25 minuter kvar blev Joe Worrall frilägesutvisad. Med tio man orkade inte Nottingham.

Med kvarten kvar att spela ordnade Marcus Rashford en straff som Fernandes förvaltade fram till 3–2. Därmed var vändningen fullbordad.

Anthony Elanga, som lämnade United i somras, kom in med tio minuter kvar men kunde inte ändra på matchbilden.

Man United, som kommer från en 2–0-förlust mot Tottenham, har inlett ligan med sex poäng på de tre första matcherna.