Uppdaterad 2015-02-27 | Publicerad 2015-02-26

Kaos på hotellet, 120 minuter fotboll och uttåg ur Europa League

Liverpool hoppades på en bekväm resa i Europa League med söndagens viktiga ligamatch mot Manchester City i åtanke.

Det slutade i en ren mardröm.

Besiktas supportrar gjorde sitt för att hålla spelarna vakna inför matchen innan turkarna sedan slog ut Liverpool på straffar efter en maratonmatch.

Liverpool hade med sig 1-0 från hemmamatchen inför returen i Europa League mot Besiktas. Engelsmännens förhoppning var att kunna försvara den ledningen och spara på krafterna. Redan på söndag väntar nämligen Manchester City hemma på Anfield. Klockan 12:00 lokal tid.

Körde runt hotellet

Det gick precis tvärtom.

Det började med att Besiktas fans gjorde allt de kunde för att hålla de gästande spelarna vakna natten mot torsdag. Supportrarna cirkulerade kring Liverpools spelarhotell med händerna på tutorna i omgångar tills polisen till slut tvingades ingripa och jaga efter fansen.

Matchen blev sedan allt annat än en lugn promenad mot seger för Liverpool. I den 72:a minuten vände Demba Ba upp med bollen och öppnade för Tolgay Arslan som med ett välplacerat skott kvitterade Liverpools ledning från den första matchen. Det innebar förlängning.

Lovren syndabock

Efter ytterligare 30 minuters sugande löpande för Liverpools spelare fick matchen avgöras på straffar.

Men det slutade inte som i den klassiska Champions League-finalen från 2005 på samma arena, Atatürk Olympic Stadium, då Liverpool vann straffsparksläggningen mot Milan. Istället blev Dejan Lovren syndabock när han, i den sista straffomgången, som ensam spelare brände sin straff.

Liverpool är därmed utslaget ur Europa League och tvingas ladda om för jakten på en Champions League-plats i Premier League. Efter en stökig natt, 90 minuter springande, ytterligare 30 minuters förlängning och en nervös straffsparksläggning väntar nu alltså Manchester City redan vid lunch på söndag.

Se videon från Liverpools stökiga natt (Extern länk)