Fjärde raka för Tottenham – pressar topplagen

Uppdaterad 2023-10-28 | Publicerad 2023-10-27

Tottenham fortsätter att imponera under nye tränaren Ange Postecoglou.

Borta mot Crystal Palace vann man med 2–1 – och sätter press på övriga topplag i Premier League.

– Vi visade ingen stress eller panik och det är ett gott tecken, säger Postecoglou till BBC.

Efter en mållös första halvlek exploderade Tottenham i andra halvleken. Men det krävdes ett självmål för att få fart på maskineriet.

Sju minuter efter paus tog sig laget in i straffområdet och James Maddison skickade en hård boll som Crystal Palace-spelaren Joel Ward styrde in i eget mål.

2–0 kom en kvart senare och denna gång var det av det vackrare slaget.

James Maddison firar.

”Åh herregud”

Tottenham vände på spelet och en lång boll letade sig fram till Maddison. Han hittade i sin tur fram till Brennan Johnson som passade lagkaptenen Son Heung-Min som satte sitt åttonde mål för säsongen.

– Åh herregud..., säger experten Pontus Kåmark som var rejält imponerad i Viaplays sändning.

– Det symboliserar det här nya Tottenham, hela det här anfallet, fortsätter han.

Jordan Ayew reducerade på tilläggstid men Tottenham höll undan, vann med 2–1 och toppar Premier League på 26 poäng. Dejan Kulusevski byttes ut i 90:e minuten.

Pressar City inför derbyt

Segern gör också att man sätter press på övriga topplag där tvåan Manchester City, som är fem poäng bakom med en match mindre spelad, har ett stekhett derby mot Manchester United på söndag.

Lokalrivalen Arsenal är också fem poäng bakom och möter Sheffield United på lördag.