Sarri inför mötet med MFF: ”Försöker lösa problemen”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

Med ett stukat självförtroende ska Chelsea ta sig an Malmö i Europa League.

Maurizio Sarri är tydlig med vad som krävs för att få behålla sitt jobb.

– Det är enkelt. Vi behöver vinna tre eller fyra matcher i rad, säger tränaren.

Även om det blev seger borta i Malmö (2–1) gungar det rejält i Chelsea för tillfället.

När klubben tidigare i veckan föll i FA-cupen mot Manchester United sjöng supportrarna på Stamford Bridge om Maurizio Sarris avgång.

Tränaren medger att han känner av pressen inför returen mot MFF under torsdagskvällen.

– Vi försöker lösa våra problem genom att prata med spelarna. Det är inte så lätt att hinna med det på träningsplanen när vi spelar var tredje dag, säger Sarri, som vet hur han ska få över fansen på sin sida igen:

– Det är enkelt. Vi behöver vinna tre eller fyra matcher i rad.

Kan rotera i startelvan

Italienaren påtalar också att han har full förståelse över frustrationen som just nu råder.

På frågan varför han fortsätter att spela N’Golo Kanté, en av världens bästa defensiva mittfältare, högre upp i planen svarar han:

– Jag vill ha en spelare som kan flytta boll väldigt snabbt som den djupt sittande mittfältaren, vilket är anledningen till varför inte N’Golo Kanté spelar där.

Vad gäller tillgängliga spelare är Pedro (magont), Kepa Arrizabalaga (ljumske) och Davide Zappacosta (feber) osäkra. Sarri öppnar för att det kommer roteras en del jämfört med startelvan på Stadion.

– Men allt fokus är på den här matchen, säger Maurizio Sarri, och syftar på att tankarna inte redan har vandrat iväg till ligacupfinalen mot Manchester City på lördag.

MFF anlände till London under onsdagen. Precis som tränaren Uwe Rösler tidigare flaggat för fanns inte Arnor Traustason med. Mittfältaren ska bli pappa och ansluter först på matchdagen.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE