Alexander Isak utbytt för Newcastle

Publicerad 2023-10-25

Mardrömsbilder för Newcastle.

I förlusten mot Dortmund i Champions League blev Alexander Isak utbytt – efter skada.

– Det är ett hårt slag för oss att förlora Isak, säger tränaren Eddie Howe.

Alexander Isak, 24, får vänta ytterligare på sitt första mål i Champions League.

För när anfallarens tidigare klubb Dortmund kom på besök blev stjärnan utbytt. I den 13:e minuten syntes det hur svensken satt sig ner i gräset på eget bevåg, varpå lagläkarna kallades in.

Isak drog tröjan för ansiktet samtidigt som hans högra knä undersöktes. 24-åringen lämnade planen för egen maskin och ersattes av Callum Wilson. Efter matchen berättade tränaren Eddie Howe att det handlar om ljumsken.

– Det verkar vara Alexanders återkommande ljumskproblem, det är inte allvarligt men tillräckligt för att hålla honom borta, och det är ett hårt slag för en spelare av hans kvalitet, säger han enligt Sky Sports.

Tyngre skulle det bli för Newcastle. På tilläggstid i första halvlek tog Dortmund ledningen. Tyskarna kontrade och Felix Nmecha avslutade anfallet med ett välplacerat avslut till 1–0.

Dubbla ribbträffar

Newcastle jagade en kvittering i andra halvlek och man var riktigt nära – två gånger om. I den 86:e minuten hade Callum Wilson en nick i ribban och på tilläggstid träffade Anthony Gordon också ribban.

Men Dortmund lyckades hålla undan och vinna med uddamålet.

– Jag tycker inte att vi förtjänade att förlora i dag, säger Howe enligt BBC Sports.

– Med tanke på den första halvleken förtjänade vi att vinna och i den andra halvleken försvarade vi segern, säger Dortmund-tränaren Edin Terzic.

I och med förlusten ligger Newcastle på en tredjeplats i grupp F bakom Dortmund (båda på fyra poäng). PSG leder och Milan ligger sist i ”dödens grupp”.