Rüdiger öppnade målkontot när Chelsea slog ut Everton

Uppdaterad 2017-10-31 | Publicerad 2017-10-25

Everton utan Ronald Koeman lyckades inte ta sig vidare i Carabao Cup.

Chelsea avancerade efter att bland annat mittbacken Antonio Rüdiger gjort sitt första mål för klubben.

Efter söndagens tunga förlust mot Arsenal fick Ronald Koeman sparken av Everton. I hans plats fick U21-tränaren David Unsworth ta över som interimtränare och ledde laget för första matchen när Everton ställdes mot Chelsea i Carabao Cup.

Men de regerande mästarna såg till att Unsworth fick en förlorande start på sitt nya jobb.

Det första målet för matchen gjordes i den 26:e minuten. På ett inlägg, insvept av 21-årige Charly Musonda, friställdes mittbacken Antonio Rüdiger vid den bortre stolpen. Omarkerad loppnickade Rüdiger in sitt första mål för Chelsea sedan flytten från Roma.

Caballero i vägen

I den andra halvleken jämnade matchen ut sig och framför allt var det Everton som ryckte upp sig. Runt timmen spelad lyckades Everton komma till en rad chanser där Wayne Rooney fick volley-läge från närhåll, Aaron Lennon hann så när först på ett inlägg och Kevin Mirallas drog även han i väg ett avslut. Men ingen av dem lyckades kvittera.

I vägen stod nämligen Willy Caballero. Chelseas andremålvakt, kontrakterad efter att Manchester City släppt honom i somras, fick chansen när Thibaut Courtois vilades och stod för ett par högklassiga räddningar när Chelsea istället såg till att sätta 2–0 i slutminuterna efter en hörna. Målskytt Willian.

Inhoppande Dominic Calwert-Lewin lyckades peta in ett tröstmål för Everton på stopptid, men närmare än så kom inte Everton avancemang.

Rekordtalang från start

I ett roterande Chelsea fick hemmapubliken även se en yngling starta. Ethan Ampadu, 17, fick nämligen chansen på det centrala mittfältet och blev med det den förste spelaren född på 00-talet i en Chelsea-startelva.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Ampadu, som värvades från League Two-klubben Exeter i somras, hade innan kvällens match debuterat med ett inhopp mot Nottingham Forest i den förra Carabao Cup-omgången.