Aston Villa nära chockförlust – kvitterade i slutet

Upp i delad serieledning i Premier League

Publicerad 2023-12-22

Aston Villa var nära en chockförlust.

Då klev Nicolo Zaniolo fram i 98:e minuten och fixade 1–1 hemma mot Sheffield United.

Nu är Aston Villa i delad serieledning.

Aston Villa var illa ute.

Cameron Archer, fostrad i Aston Villa, hade satt 1–0 på sitt gamla lag i 87:e minuten och Sheffield United gick mot seger.

Men i den 98:e minuten kom kvitteringen när Nicolo Zaniolo nickade in slutresultatet 1–1.

En skön kvittering för Aston Villa men det är ingen vågad gissning att det var mer besvikelse än lättnad i laget efter matchen.

Favorittippat

Med segrar mot Arsenal och Manchester City i ryggen var nämligen tre poäng det enda som krävdes för att laget skulle gå upp i ensam serieledning. Mot Sheffield United, som låg på jumboplatsen inför matchen, var laget också rejält favorittippat.

Nicolo Zaniolo räddade Aston Villa.

I stället gör 1–1 att Aston Villa får ”nöja” sig med att gå upp i delad serieledning med Arsenal på 39 poäng. Arsenal har bättre målskillnad och en match mindre spelad.

– Vi är i delad ledning. Vi är besvikna över att inte vara ensamma i topp men vi måste sätta det i perspektiv, säger mittfältaren John McGinn till BBC.

Sheffield United lyfter från jumboplatsen till 19:e plats i Premier League.