Emery: ”Tiden är inne för dem att lämna”

London Calling: Dagens nyhetssvep från England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

LONDON. Två tränare sätter press på spelare gällande både språk och flytt och en Premier League-spelare dök upp på ett allmänt gym.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Marco Silva sätter press på brassen Richarlison och colombianen Yerry Mina. Det handlar inte om att Everton-tränaren tycker att de bör bli bättre fotbollsspelare, utan på att behärska engelska. När Silva fick frågan om Richarlisons språkkunskaper svarade han: ”De är inte så bra som jag vill att de ska vara. Inte Minas heller. Men det är något som vi kräver av dem eftersom det kommer hjälpa dem att anpassa sig.”

Richarlison .
Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe
Richarlison .

DAGENS SILLY

Unai Emery kan knappast bli tydligare vad gäller Shkodran Mustafi och Mohamed Elnenys respektive framtid i Arsenal. Den existerar inte. ”Det finns några spelare som förstår vilken typ av situation de sitter i. Till exempel Elneny och Mustafi”, säger Emery. ”De är stora spelare men av flera anledningar kommer de inte att få så många chanser att visa sin kapacitet eller vara nöjda med speltiden hos oss. Men de förstår situationen väl, jag önskar dem all lycka, och tiden är inne för dem att fortsätta i andra lag med andra utmaningar.”

1 av 2 | Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
Shkodran Mustafi

DAGENS EUROPARYGGSÄCK

Wolves ska försöka bära den otympliga Europaryggsäck som har slitit rejält på många tidigare klubbar som saknar breda trupper. De fick dessutom slita rejält för segern borta i Turin under torsdagskvällen. 3–2 slutade matchen mot Torino sedan Joao Moutinho och Raul Jimenez visat vägen. Klubben, som mötte United (1–1) så sent som i måndags tar sig an Burnley i helgens ligaspel.

DAGENS BYGGPLANER

Liverpool har storslagna planer för Anfield. Klubben vill utöka arenans kapacitet från nuvarande 54 074 till 60 000. Andy Hughes, som ansvarar för hela processen, säger att de ”arbetar engagerat och nära invånarna”, för att alla ska bli nöjda och glada över slutresultatet. Exakt när byggprojektet drar igång framgår inte.

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN
Mamadou Sakho i kamp med Harry Kane.

DAGENS EN-AV-FOLKET

Ja, Daily Mail ägnar faktiskt en ambitiös lucka åt att meddela att Mamadou Sakho sågs på ett allmänt gym i södra London. Crystal Palace-spelaren uppges betala ”så lite som 22 pund i månaden” för att få tillgång till träningslokalen. En insidekälla säger till tidningen att: ”Det där är typiskt Mamadou, han är väldigt laidback”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN