Fortsätter att bänka nyförvärvet: ”Han är inte redo ännu”

Publicerad:
Foto: TT

FOTBOLL

Den 31 januari presenterades han av Arsenal – klubbens stora vintervärvning.

Men än har inte Denis Suarez fått Unai Emerys förtroende.

– Han håller på att lära känna oss. Han behöver tid för att anpassa sig, säger han.

Spanjoren var London-klubbens enda nyförvärv i januarifönstret.

Efter att ha jagat honom en längre tid kunde Arsenal presentera låneaffären på Deadline Day – lagets manager Unai Emery var då väldigt lättad över att kunna ge fansen en kvalitetsspelare.

– Vi är väldigt glada över att Denis Suarez ansluter till oss. Det är en spelare vi känner till väl och jag har arbetat med honom i Sevilla, sa han till klubbens hemsida.

– Han ger oss kvaliteter och alternativ i många olika offensiva positioner, så han kommer att kunna hjälpa laget.

Har inte anpassat sig ännu

Men än så länge har han inte fått något större förtroende att ”hjälpa laget”.

Mittfältaren har fått göra fyra kortare inhopp, samt suttit en hel match på bänken, sedan han kom. Totalt har det blivit 66 spelminuter i Arsenal.

Inför onsdagens hemmamatch mot Bournemouth i ligaspelet fick Emery frågor om Suarez framtid i klubben. Han var då tydlig med att han inte anser att mittfältaren har anpassat sig till livet i England ännu.

– Han håller på att lära känna oss. Han behöver tid för att anpassa sig. Min idé var att låta honom spela i söndags (mot Southampton), men på grund av Stephan Lichtsteiners skada kunde jag inte byta in honom, säger han och fortsätter:

– Denis utvecklas varje dag och hans egenskaper kan ge oss en hel del, men han kan inte spela 90 minuter för han behöver lära sig rytmen.

”Sommaren är snart här”

Den samlade pressen på presskonferensen frågade Emery om han tänker att lånet av Suarez kan bli till en permanent övergång i sommar.

– Jag känner att varje match och varje vecka kan förändra hur jag tänker. Varje match ställs vi inför en utmaning, säger han.

Vi kräver hårt arbete från våra spelare och att de är fokuserade. Då kan vi visa alla att vi kan utvecklas och bli bättre varje dag. Sommaren är snart här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.