Kamp, hög intensitet, åtta gula kort, straffmiss och fyra mål.

Liverpool mot Arsenal bjöd på det mesta i en match som slutade 2–2.

– Jag vet inte hur vi inte kunde vinna, säger Jürgen Klopp.

Liverpool FC

Arsenal hade inte vunnit borta mot Liverpool på Anfield i Premier League sedan 2012. Men Londonklubben får fortsätta vänta ett tag till för trots att man hade 2–0 så tappade man till 2–2 i en kaosartad match.

Det började annars bra för Arsenal när man fick en drömstart efter att Gabriel Martinelli rullat in sitt 14:e mål för säsongen redan efter åtta minuters spel.

Det följde brassen 20 minuter senare upp med att så ett perfekt inlägg till landsmannen Gabriel Jesus som tämligen ohotad kunde nicka in tvåan.

Matchen var dock långtifrån över och strax innan paus reducerade Mohamed Salah från nära håll och Jordan Henderson hade även ett bra läge till 2–2.

Ny straffmiss

I början av den andra halvleken fick Liverpool straff och Salah stegade upp från elva meter. Men Salah som för en knapp månad sedan missade Liverpools första straff för säsongen borta mot Bournemouth när han sköt utanför missade även denna gången mål när den smet utanför stolpen.

Något som tränaren Jürgen Klopp knappt trodde på för tysken som inte vågade kolla på straffen såg ut att knyta näven när han trodde att bollen gått i mål och såg oerhört förvånad ut när han insåg att den inte gjorde det.

Med tio minuter kvar skulle nästa gyllene kvitteringsläge komma när inhopparen Darwin Núñez kom fri med Aaron Ramsdale men uruguayanen missade.

Sen kvittering

Men kvitteringen skulle komma när tre minuter återstod när Trent Alexander Arnold tunnlade Oleksandr Zintjenko, slog ett perfekt inlägg till en annan inhoppare Roberto Firmino och 2–2.

På stopptid var Salah sedan nära att göra 3–2 men Ramsdale gjorde en galen räddning och det slutade oavgjort.

– Det var en galen match, frustrerande att inte vinna men vi tar en poäng och går vidare, säger Martin Ödegaard.

Trots poängtappet leder Arsenal fortsatt ligan med sex poäng före Manchester City som har en match mindre spelad. Liverpool är åtta och har 12 poäng upp till Manchester United på den sista Champions League-platsen.