Alexander Isak klar – presenterad av Newcastle

Alexander Isak är klar för Newcastle.

Den svenske anfallaren är nu presenterad på Premier League-klubbens hemsida.

– Jag är glad över att det är klart, säger Isak.

Under onsdagen spreds nyheten i fotbollsvärlden: Newcastle var på väg att köpa Alexander Isak från Real Sociedad.

Under torsdagen reste Isak till England och det dröjde till fredagen innan han var officiellt presenterad av sin nya klubb.

– Jag är glad över att det är klart. Det var ett stort beslut att fatta för mig men jag är riktigt nöjd med det, säger Isak till Newcastles hemsida.

Isak om flytten

Isak kommer att spela med nummer 14 på ryggen.

– Det är en fantastisk, historisk klubb som jag tror att alla skulle vilja spela för – med fantastiska fans. De var en stor del i att jag kom hit och det var även klubbens projekt, som jag verkligen tror på.

Tränaren Eddie Howe gillar Isak som fotbollsspelare.

– Han är tekniskt duktig, med en blandning av egenskaper som kommer att komplettera vårt lag. Han är också i en väldigt bra ålder för att växa i den här klubben, säger Howe.

Alexander Isak poserar för sin nya klubb.
Alexander Isak poserar för sin nya klubb.

Så mycket tjänar Isak

Alexander Isak har skrivit på ett femårskontrakt med Newcastle – ett kontrakt som är värt 85 miljoner kronor om året för Isak enligt Sportbladets uppgifter. Sportbladet kunde under fredagen också avslöja att Isak nobbade en övergång till Manchester United tidigare under sommaren.

Övergångssumman ligger på 65 miljoner euro plus fem miljoner euro i bonusar enligt silly season-experten Fabrizio Romano. Alltså ungefär 740 miljoner svenska kronor totalt.

AIK väntas få ungefär 13 miljoner kronor i solidaritetsersättning för affären.

Uppgifterna om övergångssumman som Newcastle betalar till Real Sociedad innebär att Isak blir den dyraste svenske fotbollsspelaren någonsin. Se faktarutan nedan.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.