Publicerad 2016-05-08

TV: Här punkterar Karlsson matchen till San José

WASHINGTON. Den brutala övertidsförlusten i Nashville i förrgår verkar inte ha bekommit San Jose Sharks nämnvärt.

De replikerade med en dundrande överkörning hemma i hajtanken i natt.

– Vår hittills mest kompletta match, säger målvakten Marty Jones efter 5–1-segern.

Melker Karlsson utnyttjade ett misstag av Mattias Ekholm och nyinsatte målvakten för att trycka in 5–1.

När Mike Fisher elva minuter in i den tredje förlängningsperioden i det fjärde mötet mellan Nashville och San Jose i Bridgestone Arena i torsdags styrde in returen på Mattias Ekholms brakande skott trodde många att luften skulle gå ur hajarna från norra Kalifornien.

Men inte precis.

I natt, mindre än två dygn senare, studsade de tillbaka och körde över ett desto segare Nashville med hela 5-1.

– The show must go on och vi svarade för vår hittills mest kompletta match i den här serien, säger målvakten Marty Jones till NBC.

– Särskilt bra var våra största spelare. De hade en suverän kväll.

Satte sista spiken

Det har keepern alldeles rätt i. Joe Pavelski var helt magisk och gjorde två mål, bägge på assist från en likaledes förträfflig Joe Thornton – och dessutom stod Logan Couture för sin hittills finaste playoff-insats.

Även svenske Melker Karlsson hade en bra kväll och stötte in 5–1-målet i slutet av tredje perioden efter att Nashvilles Mattias Ekholm snubblat på sin egen målvakt.

Nu kan Sharks döda hela matchserien i Nashville på tisdag.

– Spelar vi som ikväll har vi en väldigt bra chans, tycker Marty Jones.