Alfredsson fixade förlängning – sen avgjorde Senators

Det såg riktigt illa ut för Ottawa.

Då klev en veteran fram och fixade förlängning där Senators till slut kunde avgöra.

– Det var ett extremt viktigt mål, säger Pittsburgs coach Dan Bylsma.

Underläge 0–1. Erik Karlsson i utvisningsbåset och mindre än en minut kvar att spela.

Det var förutsättningarna för Ottawa i slutet av den andra kvartsfinalmatchen mot Pittsburgh Penguins.

– Jag satt i utvisningsbåset och mådde ganska dåligt, säger Erik Karlsson till nhl.com.

Då klev lagkapten Daniel Alfredsson fram och fixade förlängning.

”Därför han är kapten”

Framspelad av Milan Michalek lyfte svensken upp pucken i nättaket och fick taket att lyfta i den utsålda arenan.

– Det är därför han är vår kapten, kommenterade Erik Karlsson efter matchen.

Den första övertidsperioden blev mållös trots böljande spel men i 7 minuter in i femte perioden kom avgörandet.

Ottawas Andre Benoit drog iväg ett skott som Voukun i Penguins-målet inte lyckades hålla och på returen var Colin Greening framme och tryckte in avgörandet.

– Självklart vill man inte ligga under med 3–0 i matcher, det är svårt att komma tillbaka från. Det var en enormt viktig seger för oss i kväll och jag vill hylla ”Alfie”. Hans mål gav oss chansen och i övertid kan vad som helst hända, säger Greening.