Ny nolla av Lehner – för andra matchen i rad

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NEW YORK. Det går inte att göra mål på Robin Lehner längre.

Han höll nollan i natt igen.

– Jag försöker inte tänka så mycket på att jag inte släppt in några mål. Det viktiga är att vi vinner och har chansen att ta oss vidare till final, säger den svenske Vegas-keepern efter 3–0-segern som utjämnade konferensfinalen mot Dallas.

Vancouver Canucks lyckades ju inte spräcka den blågule målvaktsbjässens nolla i Game 7 i fredags – och det klarade alltså inte Dallas Stars heller av när han efter en matchs vila återvände nattens andra rond i den västra konferensfinalen.

Därmed har Herr Lehner hållit två raka nollar. Och sammanlagt fyra i årets slutspel. Med det är han bäst av alla.

– Det är väl kul, jag njuter av det någon timme nu, men sedan är det bara fokus på nästa match, säger han på telefon från Edmonton.

– Jag försöker inte tänka så mycket på att jag inte släppt in några puckar. Det är viktiga är att vi vinner och har chansen att ta oss vidare till final.

Storspelade i konferensfinalen mot Dallas

Stoppade 24 skott

Robin stoppade 24 skott i nattens match och fick tidvis jobba hårt för att freda sig.

– Stars är farliga, bland annat har de riktigt bra backar som skapar mycket och de hade en del i andra och tredje i kväll, fortsätter han.

– Men killarna gjorde ett väldigt bra jobb framför mig också. Vi var överhuvudtaget mycket bättre än i första matchen. Då kom vi ut lite uddlöst men nu var vi riktigt aggressiva, framförallt i starten. Det hjälpte också att Ryan Reaves återvände. Han ger alltid laget mycket energi.

Karlsson slog till igen

En annan som i högsta grad bidrog till segern var William Karlsson. Han stänkte in sitt fjärde mål i årets slutspel och var inblandad i nästan allt som hände, både framåt och bakåt.

– Han är väldigt bra, har ett grymt skott och jobbar alltid fantastiskt över hela banan, berömmer landsmannen Lehner.

– Det är också kul att se sådana som William få utdelning. I ett par matcher har vi spelat bra men inte lyckats få in så många puckar. Nu lossnade det lite.

Nästa match i serien – som nu alltså står 1–1 – spelas natten till fredag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!