Buffalo tangerade tidernas förlustrekord: ”Genant”

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-03-30

NEW YORK. De hade 3-0-ledning efter två perioder – och när 90 sekunder återstod kunde Tage Thompson avgjort i tom kasse.

Men nä.

Buffalo Sabres förlorade lik förbannat och tangerade därmed NHL-historiens längsta förlustsvit.

– Vi fick en panikattack, suckar Rasmus Dahlin efter 4-3-förlusten mot Philadelphia.

Det såg verkligen ut som att NHL:s monsterjumbo äntligen skulle kunna bryta sin mardrömslika förlustsvit hemma i Keybank Center i natt.

Sabres var klart bättre laget i de två första perioderna och satt på en 3-0-ledning – som med lite flyt kunnat vara ännu större – inför sista 20 minuterna.

Men knappt två minuter in i tredje lyckades Flyers – som fram till dess mest påminde om ett AHL-lag på dekis – reducera och då började det omedelbart darra i hemmaspelarna.

Så i mitten av samma period fick Claude Giroux in ytterligare en puck och när en och en halv minut återstod kvitterade Sean Couturier.

– Ja, vi fick en panikattack. Vi har inte varit i den här situationen på länge, så, ja, vi fick panik, säger Rasmus Dahlin på presskonferensen efteråt.

”Hela sviten är genant”

Allra värst:

Strax innan Couturiers kvittering hade Tage Thompson chansen att sätta 4-2 i tom kasse, men missade. I stället avgjorde Flyers-backen Ivan Provorov 42 sekunder in i förlängningen.

Därmed har Sabres tangerat alla tiders NHL-rekord med arton raka förluster.

– Hela sviten är genant. Vi måste hitta ett sätt ur detta, det är oacceptabelt, kommenterar Dahlins backkollega Brandon Montour.

De får chans att revanschera sig – och undvika att slå förlustrekordet – mot Flyers natten till torsdag.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Oilers fick snabb revansch på Maple Leafs i slaget om Kanada. De låg under med 2-1 efter två perioder i nattens rond i Toronto, men kom i kapp i tredje – och sedan avgjorde backen Darnell Nurse på övertid, givetvis efter förarbete av Connor McDavid och Leon Draisaitl.

– En mycket stor seger för oss, säger hjälten.

Adam Larsson noterades för en assist.

Pittsburgh Penguins är inne i ett fint stim. De tog fjärde raka seger i natt – och den andra i rad mot starka New York Islanders.

2-1, skrev siffrorna till den här gången.

– Vi gör riktigt gedigna matcher just nu, säger Jared McCann, som satte matchavgörande målet.

Gabriel Landeskog gjorde sitt tolfte mål för säsongen när Colorado tämligen programenligt slog Anaheim med 5-2 hemma i Denver.

Men matchens store stjärna var unge backen Cale Makar, som svarade för tre assist och återigen visade att han är sann Norris Trophy-kandidat.

Calgary Flames uppryckning i lördags var tydligen bara tillfällig. I natt svarade de åter för en blek insats och fick spö av Winnipeg med 5-1 på hemmaplan.

– Deras bästa killar skapade mer än våra och vi tog inte hand om dem särskilt väl, tycker coachen Darryl Sutter.

Jacob Markström inledde matchen i kassen och hann stoppa 19 av 23 skott innan han byttes ut till tredje perioden.

I Vegas hade LA Kings 1-0-ledning efter en period, men sedan kom Vegas i en tung push, vände och vann till slut med 4-1.

William Karlsson stod för en assist och Robin Lehner stoppade 24 skott.