Stjärnans otroliga målvaktsräddning

Publicerad 2016-04-15

Visade verkligen varför han är en av världens bästa backar

Drew Doughty kanske inte längre bara en kandidat till att ta hem Norris Trophy.

I nattens 3–4-förlust mot San Jose Sharks stod LA Kings-backen för en makalös räddningsinsats på mållinjen som nästan bara den förtjänar en Vezina Trophy.

”Vilken räddning, åh herregud! Var det där Doughty som slängde sig? Kolla på honom han bara skrattar”, vrålade tv-kommentatorerna

Den stenhårda bataljen om Kalifornien levde sannerligen upp till förväntningarna i det första mötet. Matchen i Staples Center svängde rejält med fyra mål i den andra perioden, men inget av lagen fick behålla sin ledning mer än en halv minut.

I mitten av andra perioden vid ställningen 2–2 och powerplay för San Jose visade Drew Doughty att han inte har gett upp kampen om Norris Trophy – priset till världens bäste back – med Erik Karlsson som förhandsfavorit efter sin rekordsäsong.

Doughty ryckte in när Jonathan Quick hade glidit ur målet och kastade sig på mållinjen i en klassisk benparad och rånade Patrick Marleau. Backstjärnan kunde bara garva efteråt där han låg mitt i kaoset efter att halva Sharks lag tryckt in både honom och pucken i målet, efter avblåsning dock.

Pavelski matchvinnaren

Men matchens store hjälte fanns dock hos gästerna.

Joe Pavelski – som var ledande med elva matchvinnande mål i grundserien – stod både för 1–1-kvitteringen i första perioden och snirklade in segerpucken direkt i starten av tredje perioden.

– Jag vet inte hur den gick in. Jag tyckte det lät som den gick i stolpen så jag tänkte ”Åh nej, den kanske ligger kvar där och då måste jag fortsätta jobba”, sa Pavelski enligt nhl.com.

– Han är vår spelare i stora matcher, det finns en anledning till att han är vår kapten, säger coach Peter DeBoer.

San Jose vet dock om att de inte på långa vägar kan ta ut något i förskott, efter att de tappat ett 3–0-överläge i matcher när Kings vann Stanley Cup 2014.