Satte rekord – efter mardrömssäsongen

Pavelec matchhjälte för Winnipeg

Publicerad 2017-01-22

Snacka om att stå på huvudet.

Winnipegs målvakt Ondrej Pavelec, 29, var under hård press när laget tog emot gästande St Louis.

Bara i den andra perioden tvingades han rädda 25 puckar – vilket innebar nytt klubbrekord.

Efter att ha släppt genom ett mål på fyra skott i den första perioden så spikade den tjeckiske burväktaren igen i matchens mittperiod.

Och det var lägligt för 29-åringen fick det genast hett om öronen. Med bara några sekunders mellanrum så testades han av tre olika St. Louis-skyttar.

Men Pavelec höll tätt och skulle fortsätta att stänga igen i den andra perioden, trots att gästerna dundrade 25 stycken projektiler mot honom.

Släppte två i sista

Det antalet räddningar innebär att tjecken nu innehar rekordet i Winnipegs organisation för flest räddningar under en enskild period.

Han skulle dock släppa in två puckar i den tredje perioden, men vid det laget hade Jets hunnit stänka in fem egna.

Matchen slutade 5–3 till Winnipeg och Pavelec räddade totalt 35 skott.

Skickades ner i AHL

Det har annars varit en mindre rolig säsong för Pavelec.

Efter att ha varit Winnipegs (och Atlantas innan organisationen flyttade sig norr om den kanadensiska gränsen) förstamålvakt de senaste sex säsongerna så fick den tjeckiske burväktaren i år flytta på sig i förmån för sina yngre kollegor Connor Hellebuyck och Michael Hutchinson.

”Helt annan grej än förra matchen”

Pavelec, 29, skickades ned i AHL, där han inte lirat sedan säsongen 2010/2011.

Där har han spelat hela säsongen fram till att han åter fick förtroendet mellan Winnipegs stolpar i onsdagens 6–3-seger över Arizona.

– Det kändes lite bättre än förra matchen, absolut. En bättre start. Jag gjorde en bra träning i går. Förra matchen var en helt annan grej än i kväll, säger Pavelec till nhl.com.

I St. Louis stod Alexander Steen för en assist.

En annan tjeckisk lirare som hade en lyckad kväll var Arizonas Radim Vrbata.

35-åringen gjorde ett mål och tre assist när Coyotes besegrade Tampa Bay med 5–3.

Även Oliver Ekman-Larsson bidrog med en assist i matchen.

En tredje tjeck som hade anledning att jubla var 19-årige stjärnskottet Pavel Zacha i New Jersey.

Efter 19 mållösa matcher fick talangen äntligen stänka in pucken igen när laget vann med 4–1 mot Philadelphia.

Assist på målet fick svenske Jacob Josefsson efter att ha serverat 19-åringen med en fin macka.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se