NHL

Slog till i natt – till toner av Roger Pontare

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. I natt fick Roger Pontare äntligen ta ton i Tampa igen.

Victor Hedman dammade nämligen in sitt första mål i årets slutspel när Tampa slog tillbaka i semifinalen mot New York Islanders – och de gånger han nätar spelas alltid ”När vindarna viskar mitt namn” i Amalie Arena.

– Jag skulle ha satt en puck till också men jag spar den till nästa match istället, säger backstjärnan till Sportbladet efter 4-2-segern.

Det har inte blivit så många fullträffar för Victor Hedman under de inledande rundorna i 2021 års Stanley Cup-rally; att han toppar backarnas poängliga beror uteslutande på att han servat sina lagkamrater med matnyttiga passningar.

Men i den andra, mycket stökiga ronden i semin mot New York Islanders fick fansen i Amalie Arena till sist alltså höra den 30-årige ångermanlänningens målsignatur – Roger Pontares gamla schlagerdänga ”När vindarna viskar mitt namn”.

Slog till i slutet av matchen

I ett powerplay i mitten av tredje perioden gjorde han en räd ner i offensiv zon , fick ett par Islanders-backar ur position, spelade till Nikita Kucherov, fick tillbaka pucken och dammade in 4-1 bakom Semyon Varlamov.

– Ja, vi bytte själva position också, så det blev väl lite rörigt. Sedan hittade ”Kuch” mig med en väldigt fin passning och jag bara drog iväg ett skott. Väldigt skönt att se den gå in och få höra Roger, säger Victor när vi talar med honom efteråt.

– Han hittade mig med ytterligare en lika fin passning lite senare och jag borde satt även den pucken, men jag får spara den till nästa match istället.

Imponerande insats

Målet i natt var kulmen på en rätt så förträfflig insats från regerande mästarnas sida. De var mycket, mycket bättre än i den inledande förlustmatchen i söndags; hungriga, aggressiva, fysiska, engagerade.

– Ja, det kan jag hålla med om. Vi spelade vårt spel i tre perioder och det är jag väldigt nöjd med. Det hade såklart varit tungt att hamna i 0-2-underläge, nu har vi istället utjämnat serien och ska åka upp till Long Island och försöka spela på samma sätt igen, fortsätter ”Vigge”.

Long Island, ja. Där, i Coliseum, väntar den mest högljudda och fientliga bortapublik som finns, men det är förstås inget som skrämmer Hedman och hans lagkamrater.

– Vi har i och för sig inte upplevt det förut, våra tidigare slutspelsmatcher mot Islanders spelades i Barclays Center i Brooklyn, men jag tycker bara det ska bli spännande och kul att få komma dit. Det är alltid roligt att spela när det är hög stämning, säger Victor.

BACKARNAS POÄNGLIGA I SLUTSPELET

1. Victor Hedman, Tampa, 13 (1+12)

2. Charlie McAvoy, Boston, 12 (1+11)

3. Cale Makar, Colorado, 10 (2+8)

4. Alex Pietrangelo, Vegas, 8 (1+7)

5. Shea Theodore, Vegas, 8 (1+7)

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Foto: Mike Carlson / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Kutjerov slår tillbaka: ”Gjorde det inte med flit”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Stanley Cup

Victor Hedman