Alexis Lafreniere gjorde sitt första NHL-mål

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-01-29

NEW YORK. NHL-natten som just passerade kan i framtiden komma att betraktas som historisk.

Omsusade draftettan Alexis Lafreniere gjorde nämligen sitt allra första NHL-mål – och blev i samma ögonblick övertidshjälte för New York Rangers.

– Jag kommer definitivt aldrig att glömma det här ögonblicket, säger den 19-årige supertalangen efter 3-2-segern.

De flesta som var vittnen kommer ihåg när de såg sådana som Connor McDavid, Auston Matthews och Nathan MacKinnon sätta  sina första puckar i NHL och Alexis Lafreniere, som valdes som nummer ett av Rangers i sommarens draft, förväntas ju bli en superstjärna av just den kalibern.

Så det var säkerligen ett outplånligt minne som skapades när han 02.47 in i övertidsperioden i Rangers bortamatch mot Buffalo kom loss i ett två-mot-en-läge med Colin Blackwell och stänkte in avgörande 3-2.

– Att få göra första målet i ett sådant läge och avgöra en match känns lite galet, säger den 19-årige rookien efteråt.

– Jag kommer definitivt aldrig att glömma det här ögonblicket.

Ullmark stod för en stark insats

Rangers stod överhuvudtaget för en mycket mer solid insats än i tisdagens match mot samma Buffalo och hade avgjort redan under ordinarie matchtid om inte Linus Ullmark varit så enastående i hemmakassen. Han stoppade sammanlagt 36 skott och frustrerade gästerna svårt, särskilt under en vådlig forcering i tredje perioden.

Victor Olofsson bidrog med en assist.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Alexis Lafreniere

Washington Capitals stod för säsongens hittills mest spektakulära vändning i sin retur mot NY Islanders hemma i Capital One Arena.

De låg under med 3-0 efter första perioden, men gjorde sedan fem raka mål i andra perioden och vann till slut med 6-3 – trots att Alex Ovetjkin och de övriga ryska stjärnorna fortfarande sitter i covid-karantän.

– Det var väldigt stort att vi efter den inledningsperioden kunde komma tillbaka och ta över och dominera resten av matchen, säger backstjärnan John Carlson.

Islanders-coachen Barry Trotz är mindre exalterad efteråt.

– Det här var en snyting på truten och en uppercut på käken, muttrar han.

Nicklas Bäckström stod för två assist och Carl Hagelin för en – och Zdeno Chara gjorde sitt första mål som Washington-spelare.

Boston Bruins tog andra raka mot Pittsburgh hemma i TD Garden. 4-1, skrevs slutresultatet till efter två avslutande mål av Patrice Bergeron.

Pär Lindholm gjorde sin första match för säsongen och spelade närmare tretton minuter för björnarna.

Ny seger blev det även för Philadelphia mot New Jersey, med 3-1. Svenske backen Erik Gustafsson noterades för två assist.

Efter en hel räcka inställda matcher, på grund av covid-smitta i laget, var Carolina Hurricanes äntligen tillbaka på isen i natt – och det gick strålande. De vann ett övertidsdrama mot regerande mästarna Tampa med 1-0. Hjälte: Martin Necas.

Montreal Canadiens fortsätter övertyga – stort. I nattens efterlängtade hemmapremiär i Bell Centre sopade de till Calgary med 4-2.

Rasmus Andersson gjorde ett av Flames tröstmål – på assist från Elias Lindholm.

Columbus fick revansch på Florida med en 3-2-seger i Nationwide Arena, säkrad efter straffavgörande. Anton Strålman stod för framspelningen till ett av gästernas mål.