Personbästa för NHL-svensken

Publicerad 2016-01-21

Rakell avgjorde med sitt tionde mål

Rickard Rakell blev inte bara matchjälte och noterade ett nytt personligt målrekord i NHL.

22-åringens tionde mål för säsongen var dessutom riktigt läckert efter finfint klapp-klapp-spel.

– Jag vet inte hur många gånger vi har gjort det där på träning men det var skönt att se den gå in.

Carl Hagelin är inte längre kvar, men det finns fortfarande svenskar som kan avgöra i Anaheim.

Det stod 1–1 mellan Anaheim och Minnesota i Honda Center tills drygt sex minuter återstod av matchen och de blågula ankorna återigen visade vägen.

Efter riktigt snyggt klapp-klapp-spel mellan Corey Perry, Patrick Maroon och Rickard Rakell kunde svensken stöta in 2–1.

Målet var Rakells tionde för säsongen och med det har han redan passerat antalet mål han mäktade med förra säsongen på nästan dubbelt så många matcher. Kanske inte så konstigt med tanke på att han lyckats spela till sig en plats i förstakedjan där han större delen av säsongen spelat med Corey Perry och Ryan Getzlaf.

– Jag la ut pucken på Perry och stack bara mot mål, sen var det en bra passning från Patty (Patrick Maroon), säger matchens förste stjärna till NBC.

Med 48 sekunder kvar visade Jakob Silfverberg kyla och höll inne pucken innan han skickade in 3–1 i öppen kasse. Silfverbergs sjätte mål för säsongen fastställde också Minnesotas femte raka torsk.

Hampus Lindholm, utsedd till matchens tredje stjärna, noterades för säsongshögsta istid med 28 minuter och 33 sekunder.

För Anaheim är trenden betydligt roligare. Den här hemmasejouren resulterade i fem av åtta segrar innan en rad bortamatcher återstår innan All Star-uppehållet.

– Vi har pratat om att ta alla poäng vi kan och det här var en skön seger innan vi åker på roadtrip, säger Rakell.

Sent mål sänkte Lehners Buffalo

Trots 33 räddningar fick Göteborgsmålvakten Robin Lehner se sitt Buffalo Sabres förlora mot Colorado Avalanches i NHL-hockeyn.

Med 31,7 sekunder kvar gjorde Francois Beauchemin 2–1-målet, vilket också blev slutresultatet i matchen.

I Colorados första mål, som även det kom i tredje perioden, var Carl Söderberg inblandad. Söderberg hade själv ett hyfsat skottläge men passade bakåt, pucken träffade några klubbor innan Alex Tanguay med en backhand petade in pucken bakom Lehner.

Matchen var Lehners tredje för säsongen, efter att ha missat 39 matcher till följd av en fotledsskada.