Svenskarna bakom Anaheims seger

Publicerad 2016-03-19

Jakob Silfverberg blev utsedd till matchens tredje bästa spelare.

Svenskarna i Anaheim fortsätter att leverera.

I nattens seger mot Boston gjorde både Hampus Lindholm och Rickard Rakell livet surt för Jonas Gustavsson i motståndarmålet.

– Det är alltid tungt att släppa in två mål så tidigt, säger ”Monstret” efter 4–0-förlusten mot Ducks.

Redan efter fyra minuter hade Jonas Gustavsson tvingats släppa två puckar bakom sig.

Och det skulle bli ytterligare två mål i den tredje perioden.

Anaheimbacken Hampus Lindholm gjorde sitt nionde mål för säsongen när han satte 3–0. Rickard Rakell fastställde slutresultatet 4–0 och Lindholm noterades för en assist. Det var centerns 19:e mål.

38 räddningar

Jakob Silfverberg – utsedd till en av matchens stjärnor – assisterade dessutom Ryan Kesler i första perioden i matchens andra mål.

– Vi gjorde en väldigt bra match i dag och spelade på det sättet som vi vill spela på. Freddie (Andersen) spelade riktigt bra, han gjorde några nyckelräddningar, säger Hampus Lindholm till Anaheims hemsida.

Det var Anaheim-keepern Frederik Andersen som stod i fokus.

Dansken gjorde 38 räddningar och höll nollan för femte gången i sin NHL-karriär.

– Det kändes inte jättebra på uppvärmningen, men jag fick jobbet gjort efter det, säger dansken till Anaheims hemsida.

Segern betyder att Anaheim närmar sig Los Angeles Kings på förstaplatsen i Pacific Division.

Mål av Burakovsky

Även i matchen mellan Washington och Nashville var det svenskmöte, som Capitals vann med 4–1.

André Burakovsky gjorde ett av målen för Washington när han i inledningen av tredje perioden plötsligt stod ren framför målen efter en snygg passning från Jevgenij Kuznetsov snett bakom målet.

Men det var Nashvilles Filip Forsberg som inledde målskyttet. Med ett handledsskott i andra perioden gjorde han sitt 29:e NHL-mål för säsongen.