San Jose är nu historiskt nära final

Publicerad 2016-05-20

Jones fortsätter att hålla nollan.

San Jose visade ingen barmhärtighet i den tredje semifinalen.

Laget stänkte in ett mål i varje period samtidigt som lagets målvakt Martin Jones höll nollan.

Martin Jones höll nollan i målet för andra matchen i rad när San Jose besegrade St Louis med 3–0 på hemmaplan. Totalt blev det 22 räddningar av målvakten som inte har släppt in ett mål sedan den första semifinalmatchen mellan lagen.

– Vi vann som ett lag. Jag vill inte stjäla showen. Jag försöker bara göra det som förväntas av en målvakt under semifinalserie, säger Jones.

Jones blev historisk som förste Sharksmålvakt att hålla nollan två slutspelsmatcher i rad.

– Han är ryggraden i vårt lag, säger Joe Thornton om Jones.

Finsk målskytt

Tomas Hertl gjorde två mål i matchen, ett i slutet av första perioden och ett till i tredje periodens sjätte minut. Finske Joonas Donskoi bidrog med ett mål i mitten av andra perioden.

San Jose leder nu matchserien, som avgörs i sju matcher, med 2–1. Laget är nu så nära som de någonsin har varit att nå en Stanley Cup-final. Den fjärde matchen mellan lagen spelas på lördag i San Jose.

– Det är fortfarande en lång väng att gå, säger lagets kapten Joe Pavelski.

– Vi kommer att oroa oss för nästa match och ta det därifrån. Vi måste ha samma typ av energi till den matchen som vi hade nu, säger Pavelski.