Alfredsson pekas ut som tränarkandidat

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Lokaltidning vill se Alfredsson som Ottawa-tränare

1 av 2 | Foto: SCANPIX
Daniel Alfredsson är avgudad i Ottawa.

Ottawa Senators är på jakt efter en ny tränare.

Lokaltidningen Ottawa Sun målar upp Daniel Alfredsson, 43, som en kandidat till jobbet.

DOKUMENT: Frölundas magiska guldlag 2005 – vad hände sen?

Efter ett och ett halvt år som huvudtränare har Dave Cameron fått sparken från sitt tränaruppdrag i Ottawa Senators. När klubbens general manager Pierre Dorion nu ska börja intervjua kandidater till att ta över efter Cameron målar Ottawa Sun upp Daniel Alfredsson, 43, som en potentiell kandidat.

Enligt tidningen är Boston Bruins Claude Julien klubbens förstaval men om han inte får sparken är det öppet kring vem som ska ta över rodret i Senators.

Letar efter rutinerad tränare

Don Brennan skriver i en krönika i Ottawa Sun att Alfredsson skulle vara ett spännande alternativ för klubben. Även om Alfredsson inte har någon erfarenhet av att träna ett NHL-lag, vilket Ottawa Senators har som ett krav i jakten på kandidater menar Brennan att Alfredsson inte ska räknas bort.

Den senaste säsongen ingick Alfredsson i Ottawas organisation och med hjälp av två stycken defensivt erkända coacher som assistenter lanserar Brennan Alfredsson som ett hett alternativ.

Även om Senators varit tydliga med att de först och främst vill ha en tränare med NHL-rutin har de inte viftat bort tanken på ett orutinerat alternativ.

Lagkapten i 13 säsonger

– Om det finns en speciell kandidat där ute, som inte har rutin från att vara huvudtränare i NHL, och han kan vara killen som leder oss till det förlovade landet – då kommer han vara killen som vi anställer, sa Pierre Dorion enligt Ottawa Sun.

Don Brennan menar att Alfredsson vore en riktig högoddsare som ny tränare men menar att han inte bör räknas bort i alla fall.

Som spelare representerade Daniel Alfredsson Ottawa Senators i 17 säsonger, varav 13 stycken som lagkapten.

LÖNELISTA: Så mycket tjänar 80 NHL-svenskar

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!