Svedberg bakom segern – tog revansch i målet

Publicerad 2015-02-28

Han blev utbytt i sin senaste match.

I natt tog Niklas Svedberg revansch och fixade två viktiga poäng i slutspelstriden för Boston Bruins.

– Jag behövde den här segern personligen och det gjorde även laget, säger Svedberg enligt nhl.com.

Inför nattens möte med New Jersey Devils hade Niklas Svedberg inte spelat sedan den 10 februari. Då blev 25-åringen utbytt i Boston Bruins 3-5-förlust mot Dallas Stars.

Men mot Devils fick svensken chansen i kassen igen, då stjärnmålvakten Tuukka Rask saknades på grund av sjukdom, och tog den.

Visserligen släppte han in två mål när Devils hämtade upp ett 0-2-underläge i den tredje perioden, men Boston kunde ända vinna med 3-2 efter förlängning och Svedberg räddade totalt 29 skott.

– Jag tycker att första halvan var ganska enkel för Svedberg, men när de kände att de fick momentum och kvitterade var det press på honom och han gjorde räddningarna, säger Bostons coach Claude Julien enligt nhl.com.

Poängen var viktiga för Boston, som haft en tyngre period på slutet. Laget ligger på den sista slutspelsplatsen i NHL:s östra konferens, nu fyra poäng före Florida Panthers.

– Jag behövde den här segern personligen och det gjorde även laget. Jag var fokuserad på matchen och blev inte allt för nervös. Jag trodde på mitt spel och tycker att jag spelade bra tekniskt, säger Niklas Svedberg.

Den förre Södertäljespelaren David Pastrnak gjorde ett mål och en assist för Boston och Loui Eriksson stod för en passningspoäng.

I New Jersey noterades Jacob Josefson och Adam Larsson för var sin assist.

Gabriel Landeskog låg bakom Colorado Avalanche vändning i straffsegern mot Dallas Stars. Lagkaptenen kvitterade med mindre än sju kvar att spela av ordinarie matchtid och hade innan det stått för en assist.

På de åtta senaste matcherna har Landeskog gjort nio poäng.

Victor Hedman stod för en assist i Tampa Bay Lightnings 4-0-kross mot Chicago Blackhawks och har därmed gjort poäng i tre raka matcher.

Poäng blev det även för Elias Lindholm och Victor Rask när Carolina Hurricanes slog Washington Capitals med 3-0. De båda svenskarna spelade fram till var sitt mål.

Jakob Silfverberg hade en assist till 1-2-målet och sedan spelade Rikard Rakell fram till 2-2. Det slutade med att Anaheim Ducks vände till seger med 4-2 mot Los Angeles Kings efter fyra mål på 15 minuter i den tredje perioden.