Berglund bakom Blues tunga seger

Publicerad 2016-04-18

NEW YORK. St Louis Blues har tagit initiativet i slutspelsserien mot Chicago Blackhawks.

De vann söndagens matiné i United Center med 3-2– bland annat efter ett viktigt kvitteringsmål av Patrik Berglund.

– Vi spelade så bra vi kan idag, säger coachen Ken Hitchcock.

Det verkar som att regerande mästarna redan i Stanley Cup-slutspelets förstarunda kommer få anstränga sig till det yttersta om de ska ha en chans att försvara sin titel.

De lyckades kvittera serien mot St Louis i Scottrade Center i fredags och såg ut att vara på väg mot ny seger hemma i United Center på söndagseftermiddagen.

Fem minuter in i tredje perioden hade Blackhawks ledningen med 2-1 och tycktes kontrollera den sedvanligt täta och bryska kampen.

Studsade märkligt in

Men då lyckades svenske Blues-bjässen Patrik Berglund med ett egenartat fladdrigt skott långt utifrån kvittera.

Sedan avgjorde Jaden Schwartz i ett powerplay när sex och en halv minut återstod.

Därmed har St. Louis alltså skaffat sig 2-1-ledning i serien.

– Det här känns redan som en final. Båda lagen ger verkligen allt, säger nöjde Blues-coachen Ken Hitchcock på sen presskonferens efteråt.

– Men vi spelade verkligen så bra vi kan idag. Framförallt fick vi Chicago att tillbringa mer tid i sin egen zon än de ville.