Publicerad 2016-02-03

Första hattricket på två år

DES MOINES. Det verkar som att Sidney Crosby mådde bra av en veckas ledighet.

Han gjorde sitt första hat trick på två år när NHL i natt startade om efter All Star-breaket.

– Vi spelar inte så många vidöppna matcher så man får ta vara på de få, säger han efter Pittsburghs 6–5-seger (!) över Ottawa.

Redan innan All Star-upphållet gick det att ana att Sidney Crosby, som bara gjorde sex mål på grundseriens 32 inledande matcher, var på gång – och när han efter en knapp vecka på skön karibisk beach i natt återvände för tjänstgöring i världens bästa hockeyliga bekräftades det intrycket.

Det var den 28-årige superstjärnan som på egen hand till slut fällde Ottawa i en sällsamt målrik historia i Consol Energy Center.

Styrde in sista

Senators hade ledningen med 4-3 när han i ett powerplay dryga sex minuter in i andra perioden gjorde sitt första mål för kvällen. Dryga tio minuter senare ökade han, återigen i ett powerplay, på till 5-4. Och en bit in i tredje perioden fullbordade han ett hat trick genom att styra in också 6-4.

David Dziurzynksi hann reducera i slutminuterna men närmare kom gästerna inte.

– Jag tycker det är roligt att spela så här vidöppna matcher, säger Crosby till nhl.com.

– Det är inte så många nuförtiden så man får ta vara på de få.