Edmontons grymma vändning mot ’Habs’

Uppdaterad 2015-11-02 | Publicerad 2015-10-30

Tyske supertalangen tvåmålsskytt

DALLAS. Vilken vändning – och mot självaste Montreal också!

Edmonton låg under med 3-0 när sekunder av andra perioden i hemmamötet med tabellettan återstod, men vann med 4-3 efter ett segermål av tyske ynglingen Leon Draisaitl med en dryg minut kvar.

– Fantastiskt, säger matchhjälten.

Det var förstås ingen som trodde något annat än att det var klappat och klart när andra perioden i Rexall Place gick mot sitt slut.

Montreal Canadiens, säsongsupptaktens stora utropstecken, hade ju ledningen med klara 3-0.

Men med med mindre än en minut kvar lyckades Leon Draisaitl reducera.

Sedan kom Oilers i tredje perioden – med full kraft.

Brandon Davidson fick in ytterligare en reducering, Benoit Pouliot kvitterade – på en nätt liten assist från Connor McDavid – och när en dryg minut återstod högg Draisaitl till igen.

Ryan Nugent-Hopkins jobbade till sig pucken bakom Habs kasse, skickade pucken till den 20-årige tysken mitt i slottet och han svepte in avgörande 4-3.

– Fantastiskt, säger matchhjälten till klubbens hemsida.

– Men det är egentligen Nugent-Hopkins mål. Han gör ett fantastisk jobb bakom kassen och får fram en suverän passning.