John Hynes sparkas av New Jersey Devils

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. New Jersey Devils sparkar coachen John Hynes.

Han ersätts med omedelbar verkan av förre Pittsburgh Penguins-backen Alain Nasreddine.

– Jag kunde inte tolerera vad som höll på att hända med vårt lag, säger general managern Ray Shero.

Det går i sanning undan i NHL ibland.
Så sent som natten till tisdagen stod John Hynes i båset i New Jerseys katastrofala bortamatch mot Buffalo Sabres.

Men när de kommande natt, alltså bara ett dygn senare, tar emot Vegas Golden Knights hemma i Newark, är han han ersatt av Alain Nasreddine – 44-årig fransk-kanadensare som under en lång och brokig spelarkarriär mellan 1995 och 2010 hann spela 74 NHL-matcher för bland andra Pittsburgh Penguins och sedan 2015 varit assisterande åt Hyne i New Jersey.

Men hastigt eller inte — beslutet är tämligen väntat.
Devils, som rustade som få andra i somras, har underpresterat grovt hela säsongen, för att falla ihop fullständigt i de senaste två matcherna. Insatsen i Buffalo var nästan chockerande håglös och undermålig.

– John Hynes är en respekterad ledare, utvecklare av talang och god vän så det här var ett svårt beslut att ta, säger general managern Ray Shero i ett uttalande.

– Men vi är kollektivt besvikna över våra prestationer på isen och anser att förändringar är nödvändiga, till att börja med på coach-posten. Jag har varit envis i mitt jobb för att Devils ska bli ett lag som respekteras i resten av ligan och gör vår fans stolta. Det är inte ditåt vi varit på väg och det kan jag inte tolerera.

John Hynes, 44, har coachat Devils sedan säsongen 2015-2016.

John Hynes.
Foto: TT
John Hynes.
Publicerad: