Penguins svenskar hjälpte Detroit

Publicerad 2016-04-04

Detroit var nattens vinnare i NHL – utan att spela.

Hjälpen kom från Pittsburgh – och svenskduon Patric Hörnqvist och Carl Hagelin – som krossade ärkerivalen Philadelphia med klara 6–2.

Det var ett hett Pennsylvania-derby som utspelades i Consol Energy Center i Pittsburgh.

Bortalaget Philadelphia Flyers jagar en av de sista slutspelsplatserna i öst med några få omgångar kvar att spela.

Men det formtoppade Penguins visade att de absolut inte vill hjälpa rivalen.

Lagkaptenen Sidney Crosby samt Beau Bennett satte varsitt mål i slutet av den första perioden och Patric Hörnqvist spädde på till 3–0 med ett snygg dragskott halvvägs in i den andra perioden.

Nyckelmatch på onsdag

Visserligen reducerade Wayne Simmonds till 1–3, men i den tredje perioden fortsatte Pittsburgh att pumpa på. Ett av målen kom från Carl Hagelins klubba och till slut blev det förkrossande 6–2 till hemmalaget.

Därmed vann pingvinerna sin tolfte seger på de tretton senaste matcherna.

Trots förlusten innehar Philadelphia den sista wild card-platsen eftersom även Boston förlorade (4–6 mot Chicago).

Detroit, på samma poäng som Flyers, var därmed nattens stora vinnare i fajten om de två återstående slutspelsplatserna där även NY Islanders är inblandat.

Nästa match för Philadelphia är mot Detroit – i Detroit på onsdag. Där kan allt avgöras.

– Varje match är viktig. Men det är klart, det är en nyckelmatch sett till hur tabellen ser ut, säger Flyers coach Dave Hakstol.