NHL

Calgarys kross – i måstematchen mot Ottawa

Mikael Backlund till Sportbladet: ”Bra att äntligen få göra ett igen”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Calgarys chans att nå Stanley Cup-slutspelet är så liten att den knappt går att mäta, men som framgick av en 6-1-knock mot Ottawa i natt vägrar laget ge upp så länge den existerar.

– Ingenting är omöjligt, säger målskytten Mikael Backlund till Sportbladet.

Blott matematiska.

Så kan man beskriva Flames utsikter att nå playoff.

De måste vinna var och en av sina fyra återstående matcher – samtidigt som Montreal på den hägrande fjärdeplatsen inte tar en enda poäng i sina två.

– Ja, nej, vi får ju se innan vår nästa match, på torsdag, om vi fortfarande har något att spela för, säger Mikael Backlund på telefon från hemstaden i Alberta.

– Men skulle Montreal förlora sina två matcher innan dess har vi allt i egna händer och inte för att det blir lätt att slå ett så bra lag som Vancouver fyra gånger i rad men ingenting är omöjligt och självfallet ger vi inte upp så länge chansen finns.

Nej, det märktes mot Senators i natt. ”Mickis” och hans lagkamrater samlade sig till en riktigt solid insats och körde över gästerna från den kanadensiska huvudstaden med 6-1.

– Vi har haft lite svårt mot dem tidigare under säsongen så det var riktigt skönt att vi kunde slå dem nu, fortsätter den västmanländske centern.

Som själv vispade in sitt nionde mål för säsongen precis i början av andra perioden.

– Jag har haft mycket lägen på slutet men inte kunnat få in pucken så det kändes bra att äntligen få göra ett igen, säger han.

Rasmus Andersson och Joakim Nordström noterades bägge två för assists.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Dallas Stars eliminerades från slutspelet i och med Nashvilles seger mot Carolina under lördagen och hade uppenbara problem att motivera sig för den betydelselösa matchen mot Blackhawks i Chicago i natt.

– Ja, våra killar var verkligen nere i morse. Att vakna upp med vetskapen att det är kört, efter allt vi gått igenom, var inte roligt, säger coachen Rick Bowness efter 4-2-förlusten.

– Men efter en dålig start när vi hamnade i 1-3-underläge tycker jag ändå att vi kämpar oss tillbaka in i matchen och visade stolthet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Hoppet lever tack vare Victor Rask

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Calgary Flames

Ottawa Senators

Mikael Backlund

Ishockey