Matchfakta 10/2

Pittsburgh-Los Angeles 4-2 (1-0, 3-0, 0-2)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-09

Första perioden: 1-0 (11.09) Evgjeni Malkin 29 (Ryan Malone, Kris Letang)

Andra perioden: 2-0 (0.54) Ryan Malone (Evgjeni Malkin, Petr Sykora), 3-0 (11.41) Evgjeni Malkin 30 Ryan Whitney, Sergei Gonchar) spel 5/4, 4-0 (19.57) Jordan Staal (Erik Christensen, Jeff Taffe).

Tredje perioden: 4-1 (1.54) Derek Armstrong 7 (Michael Cammalleri, Alexander Frolov), 4-2 (18.28) Brian Boyle 3 (Alexander Frolov, Michael Cammalleri)

Skott: 36–28 (9-7, 17–11, 10–10).

Utvisningar, Pittsburgh: 5 x 2 min, 1 x 5 min. Los Angeles: 6 x 2, 1 x 5 min.

Publik: 17 034 (Mellon Arena).

Målvakter: Pittsburgh: Dany Sabourin 92,8%, istid 59.52 Los Angeles: Jonas Hiller 97,1%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Inga svenskar på isen.

Matchen: Pittsburghs lagkapten och fixstjärna Sidney Crosby är skadad. Men Penguins klarar sig bra utan ”Sid The Kid”. I kvällens match mot Los Angeles klev Evgjeni Malkin fram och visade vägen. Den ryske stjärnan gjorde 1-0. Passade fram till 2-0 och prickade in 3-0-målet. Nu är Malkin uppe i 30 mål den här säsongen. Under fjolårets rookiesäsong gjorde han 33 – en notering som lär slås med råge.

– Sid får en stor uppmärksamhet. Nu då Geno (Malkin) är i centrum får alla se hur talangfull han är, säger kedjekamraten Ryan Malon till AP. Malkin har på de fyra senaste matcherna gjort 11 poäng.

Noterbart är Crosby har gått på is igen och börjat träna men när comebacken kommer att ske är oklart.

Philadelphia-New York Rangers 0-2 (0–1, 0–1, 0–0)

Första perioden: 1-0 (16.35) Nigel Dawes 8 (Daniel Girardi, Scott Gomez) spel 5/4.

Andra perioden: 2-0 (3.25) Scott Gomez 13 (Fedor Tyutin, Nigel Dawes) spel 5/4.

Skott: 31–33 (8-15, 12–11, 11–7).

Utvisningar, Philadelphia: 6 x 2 min, 4 x 5 min. New York Rangers: 8 x 2, 4 x 5, 1 x 10 min.

Publik: 19 862 (Wachovia Center).

Målvakter: Pittsburgh: Martin Biron 93,9%, istid 58.45 New York Rangers: Stephen Valiquette 100 %, istid 60.00

Matchen:

Henrik Lundqvist vilade när New York Rangers mötte Philadelphia Flyers på bortaplan. Då klev Stephen Valiquette in och räddade 31 skott och höll nollan. Hans andra nolla i karriären. Den första kom mot Flyers den 31 januari. Nu har Rangers två heta alternatitv att sätta i kassen. Matchen var stundtals överhettad och innehöll massor av slagsmål och fula smällar.

Noterbart: En linjedomare fick bryta matchen då han krockade med en spelare och bröt näsbenet.

Toronto–Detroit 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (9.00) Darcy Tucker 9 (Bryan McCabe, Tomas Kaberle) spel 5/4.

Andra perioden: 1–1 (16.59) Nicklas Lidström 7 (Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg).

Tredje perioden: 1-2 (11.18) Mikael Samuelsson (Nicklas Lidström, Johan Franzen), 2-2 (13.35) Mats Sundin (Pavel Kubina).

Fjärde perioden: 3-2 (1.02) Nik Antropov (Anton Strålman, Tomas Kaberle).

Skott: 24-35 (7–10, 8–12, 9-12, 1-0).

Utvisningar, Toronto: 2 x 2 min. Detroit: 2 x 2 min.

Publik: 19 510 (Air Canada Centre).

Målvakter: Toronto: Vesa Toskala 94,1%, istid 61.02 Detroit: Dominik Hasek 88 %, istid 61.02

Matchen:

NHL:s bästa lag mot ett av NHL:s formsvagaste kunde väl bara sluta på ett sätt. Men tilltufsade Toronto visade klass mot Detroit och vann hemma i Air Candad Centre efter ett mål i förlängningen av Nik Antropov. NHL-rookien Anton Strålman spelade fram till målet. Men förre Timrå-backen matchades sparsamt och fick bara spela 6.47.

Svenskarna hade en stora afton och stod för sju poäng i matchen.

Minnesota-NY Islanders 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)

Första perioden: 1-0 (16.43) Kurtis Foster 5 (Stephane Veilleux, Martin Skoula).

Andra perioden: 1-1 (00.38) Bill Guerin 19 (Mike Comrie), 2-1 (11.10) Brian Rolston 21 (James Sheppard, Kurtis Foster).

Tredje perioden: 2-2 (00.27) Andy Hilbert 6 (Bill Guerin, Mike Comrie), 2-3 (15.55) Sean Bergenheim 5 (Andy Sutton, Miroslav Satan), 3-3 (16.36) Brian Rolston 22 (Mikko Koivu, Pierre-Marc Bouchard).

Förlängning: 4-3 (02.34) Brent Burns 10 (Marian Gaborik, Nick Schultz).

Skott: 18-29 (6-6, 6-10, 5-13, 0-1)

Utvisningar, Minnesota: 4x2 min. NY Islanders: 4x2 min.

Publik: 18 568 (i Xcel Energy Center)

Målvakter: Minnesota: Niklas Bäckström 89,7%, istid 62.34 NY Islanders: Rick DiPietro 77,8%, istid 62.16

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 0, 0, -1, 19.13

Matchen: Två poäng till hemmalaget Minnesota var inte rättvist sett till matchbilden. NY Islanders dominerade nämligen och vann skottstatistiken överlägset (29-18). Wilds tilläts inte skjuta mer än sex skott som mest under en period.

- Det är en bra poäng, men det borde ha varit två. Vi spelade bra i kväll. Jag tycker vi spelade hårt, men vi måste också avsluta jobbet, sa Islanders Bill Guerin som gjorde lagets första mål i inledningen av den andra perioden.

Avgjorde matchen gjorde Minnesotas back Brent Burns med säsongens tionde mål. Coachen Jacques Lemaire var inte nöjd med backspelet. Han tyckte de gick på för många offensiva utflykter och glömde det defensiva arbetet - undantaget Burns.

- Vi gjorde många misstag. Burnsie är annorlunda. Burns har potentialen att åka skridskor och komma tillbaka. Om du går offensivt och du gör poäng är det okej för mig, sa Lemaire.

Ottawa-Montreal 6-1 (3-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00.22) Jason Spezza 21 (Anton Volchenkov), 2-0 (01.42) Jason Spezza 22 (Dany Heatley, Daniel Alfredsson), 3-0 (04.45) Daniel Alfredsson 33 (Joe Corvo, Jason Spezza).

Andra perioden: 4-0 (10.17) Dany Heatley 28 (Jason Spezza, Daniel Alfredsson), 5-0 (13.36) Jason Spezza 23 (Dany Heatley, Daniel Alfredsson), spel 5 mot 4, 5-1 (19.35) Andrei Kostitsyn 17 (Sergei Kostitsyn, Carey Price), spel 5 mot 3.

Tredje perioden: 6-1 (02.28) Daniel Alfredsson 34 (Dany Heatley, Jason Spezza), spel 5 mot 3.

Skott: 29-34 (6-12, 14-12, 9-10)

Utvisningar, Ottawa: 10x2 min. Montreal: 7x2 min, 2x10 min.

Publik: 20 292 (i Scotiabank Place)

Målvakter: Ottawa: Ray Emery 97,1%, istid 59.54 Montreal: Cristobal Huet 25,0%, istid 04.45 Montreal: Carey Price 88,0%, istid 55.15

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 2, 3, 4, 2, +4, 17.28

Matchen: Dany Heatley var tillbaka för några dagar sedan. I natt gjorde även Daniel Alfredsson comeback efter fyra missade matcher på grund av en höftskada.

Gissa om kedjekompisen Jason Spezza var nöjd..? Trion låg bakom samtliga sex målen när Montreal krossades. Kedjan gjorde totalt 15 poäng i matchen - värst var Spezza med sina tre mål och tre assist. ”Alfie” hade 2+3 och Heatley 1+3.

- Klart det var mycket roligt. Vi gillar att spela med varandra och killarna såg ut som att de vilat upp. Ibland kan skador vara en dold frälsning. Båda var verkligen bra, hungriga och vi flyttade pucken riktigt bra, sa Jason Spezza efter karriärens högsta poängantal.

Ottawa ryckte igen i Eastern Conference. Laget är fem poäng före Montreal i toppen av serien.

- Det är härligt. Speciellt att spela hemma en lördag kväll mot Montreal. De har spelat riktigt bra. Vi behövde de två poängen för att rycka lite grann, så det känns riktigt bra, sa Daniel Alfredsson till AP.

Ottawa avgjorde matchen redan efter fem minuters spel. Då hade Spezza slagit till två gånger och Alfredsson en gång. Montreals målvakt Cristobal Huet utgick då med en räddningsprocent på 25...

New Jersey-Carolina 6-1 (4-1, 2-0, 0-0)

Första perioden: 1-0 (03.08) Colin White 2 (David Clarkson, Jay Pandolfo), 2-0 (05.53) Paul Martin 4 (Patrik Elias, Jamie Langenbrunner), spel 5 mot 4, 2-1 (10.35) Keith Aucoin 3 (Scott Walker, Andrew Ladd), 3-1 (15:47) Johnny Oduya 3 (-), 4-1 (17.58) Dainius Zubrus 9 (Brian Gionta, Andy Greene).

Andra perioden: 5-1 (01.29) Paul Martin 5 (Patrik Elias, Jamie Langenbrunner), 6-1 (14.41) Jay Pandolfo 10 (John Madden, David Clarkson).

Skott: 26-23 (12-6, 9-10, 5-7)

Utvisningar, New Jersey: 3x2 min. Carolina: 5x2 min.

Publik: 16 257 (i Prudential Center)

Målvakter: New Jersey: Martin Brodeur 95,7%, istid 60.00

Carolina: Cam Ward 70,0%, istid 34.41

Carolina: John Grahame 100%, istid 25.19

Johnny Oduya, b, New Jersey 1, 0o, 2, 0, +2, 19.58

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 0, 2, -1, 19.54

Matchen: Snackisen efter Devils seger var 3-1-målet av Johnny Oduya. Den svenske backen hade pucken bakom egen bur och trampade på, passerade en Carolina-spelare, två, tre, fyra och fem… och la in pucken mellan benskydden på Cam Ward.

Ett fantastiskt solomål och Oduya fick kraftiga ovationer - och ett nytt smeknamn.

- Jag hörde att någon på bänken sa ”Johnny Orr”. Det är bara kul. Du får inte så många chanser att spela på detta sättet. Det liksom bara öppnade upp sig och jag åkte rakt igenom, sa Johnny Or… Oduya till AP.

- Han gjorde en fin ände-till-ände-rusch. Men det finns inga möjlighet att vi kan låta honom komma in i zonen på sättet han gjorde, sa Cam Ward som senare i matchen byttes ut.

Hemmalagets seger var aldrig i fara. Efter Oduyas 3-1 gjorde även Dainius Zubrus 4-1 i power play innan den första perioden var över. Till slut 6-1 och två enkla poäng till New Jersey.

Atlanta-Tampa Bay 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (12.48) Vincent Lecavalier 32 (Brad Richards).

Tredje perioden: 1-1 (04.18) Marian Hossa 24 (Slava Kozlov, Tobias Enström).

Förlängning: 2-1 (01.26) Alexei Zhitnik 2 (-).

Skott: 22-28 (11-10, 5-10, 5-7, 1-1)

Utvisningar, Atlanta: 1x2 min. Tampa Bay: 2x2 min.

Publik: 18 879 (i Philips Arena)

Målvakter: Atlanta: Kari Lehtonen 96,4%, istid 61.26 Tampa Bay: Johan Holmqvist 90,9%, istid 61.26

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 1, 0, 0, 24.44

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 0, 0, 0, 0, 21.28

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay - se ovan.

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 1, 0, 0, 13.24

Matchen: Alexei Zhitnik hade bara gjort ett mål på 56 matcher denna säsong. Men Atlantas back visste vad han skulle göra när han såg Tampa Bay Filip Kuba utan klubba.

Zhitnik fintade enkelt bort Kuba och satte pucken bakom Johan Holmqvist i Tampa Bays mål efter drygt en minuts spel av sudden death.

- Jag såg att han inte hade en klubba. Jag hade full fart. Jag tror inte Holmqvist förväntade sig det. Jag gjorde en rörelse och sköt pucken… det var ett fint skott också, sa Alexei Zhitnik till AP.

Den 35-årige ryssens (född i Kiev, Ukraina med har spelat för Ryssland i VM och OS) första mål denna säsong kom den 29 december mot Boston.

- Han har haft några matcher där han visat sin offensiva sida, men inte så många. Jag tror han koncentrerat sig på att ta hand om den egna zonen, sa Atlantas coach Don Waddell.

Niclas Hävelid var tillbaka efter att ha missat en match på grund av sjukdom. Tobias Enström passade fram till Marian Hossas kvittering i den tredje perioden.

Calgary-Edmonton 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (16.14) Owen Nolan 13 (Dion Phaneuf, Kristian Huselius).

Andra perioden: 2-0 (04.41) Dion Phaneuf 10 (Alex Tanguay, Adrian Aucoin), spel 5 mot 4, 3-0 (12.44) Owen Nolan 14 (Kristian Huselius).

Tredje perioden: 3-1 (16.05) Robert Nilsson 7 (Sam Gagner), 4-1 (18.23) Jarome Iginla 33 (Alex Tanguay, Anders Eriksson), spel 5 mot 6.

Skott: 30-15 (11-3, 10-3, 9-9)

Utvisningar, Calgary: 3x2 min, 4x5 min. Edmonton: 5x2 min, 4x5 min.

Publik: 19 289 (i Pengrowth Saddledome)

Målvakter: Calgary: Miikka Kiprusoff 93,3%, istid 59.58 Edmonton: Mathieu Garon 89,7%, istid 59.09

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 1, 2, 0, +1, 22.01

Kristian Huselius, f, Calgary 0, 2, 1, 0, +2, 14.51

Robert Nilsson,, f, Edmonton 1, 0, 1, 0, 0, 15.57

Matchen: Calgary och Kristian Huselius fick äntligen fart under rören. Kanske bidrog tre slagsmål under matchens första sex minuter till det. Owen Nolan gjorde sitt första av två mål i slutet av samma period assisterad av Huselius - Calgarys första mål i en öppningsperiod på sju matcher!

- Det fick alla att gå in för det och visar vilken typ av känslor som vårt lag kan spela med. Det finns inga gränser för oss om vi spelar på det sättet, sa Owen Nolan till AP.

Kristian Huselius assisterade även till Nolans 3-0 i den andra perioden. Ett mål som verkligen dödade matchen. Två poäng för ”Husse” alltså, men nu har svensken inte gjort mål på 13 raka matcher.

Robert Nilsson hittade däremot rätt med knappt fyra minuter kvar av den tredje perioden och förstörde därmed Miikka Kiprusoffs planerade nolla. Den finländske målvakten har inte hållit nolla på 59 matcher. Senast det skedde var mot Minnesota den 27 mars förra året.

Boston-Florida 3-6 (1-1, 2-3, 0-2)

Första perioden: 1-0 (02.19) Zdeno Chara 9 (Glen Murray, Marco Sturm), spel 5 mot 4, 1-1 (13.11) Richard Zednik 14 (Olli Jokinen, Branislav Mezei).

Andra perioden: 2-1 (02.46) Glen Murray 11 (Per-Johan Axelsson, David Krejci), 2-2 (11.08) Richard Zednik 15 (Brett McLean, Bryan Allen), 3-2 (12.40) Marco Sturm 19 (Phil Kessel, Marc Savard), 3-3 (16.23) Olli Jokinen 28 (Tomas Vokoun), spel 5 mot 4, 3-4 (16.37) David Booth 16 (Ruslan Salei, Branislav Mezei).

Tredje perioden: 3-5 (03.32) Nathan Horton 16 (Stephen Weiss, Jay Bouwmeester), spel 5 mot 4, 3-6 (12.05) Ville Peltonen 5 (Gregory Campbell, Jay Bouwmeester).

Skott: 41-27 (11-6, 14-15, 16-6)

Utvisningar, Boston: 5x2 min. Florida: 6x2 min.

Publik: 16 893 (i TD Banknorth Garden)

Målvakter: Boston: Tim Thomas 77,8%, istid 59.44 Florida: Tomas Vokoun 92,7%, istid 60.00

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 1, 1, 0, 0, 18.06

Matchen: Allt avgjordes på 14 sekunder i slutet av den andra perioden. Då slog Olli Jokinen och David Booth till och gjorde varsitt mål när Florida gick från 2-3 till 4-3.

Jokinens mål kom i power play och passningen till det kom från målvakten Tomas Vokuon - hans sjätte assist denna säsong. Jokinen tog pucken i egen zon, passerade ett par Boston-spelare och satte med en välplacerad backhand pucken mellan benskydden på Tim Thomas.

Målskyttet avslutades senare av Ville Peltonen. Finländaren var tillbaka efter att ha missat 24 matcher på grund av ett benbrott och såg nu till att Florida tog tredje segern på fyra bortamatcher.

- En seger. Ett mål. Det känns underbart. Att se dessa matcher, jag ville inte vara killen som drar med mig en förlust. Det var skönt att komma tillbaka med en seger, en underbar känsla, sa Ville Peltonen.

Dallas-St. Louis 6-2 (1-0, 3-2, 2-0)

Första perioden: 1-0 (05.02) Brenden Morrow 24 (Mike Ribeiro, Mike Modano), spel 5 mot 4.

Andra perioden: 2-0 (02.11) Jussi Jokinen 13 (Niklas Hagman, Loui Eriksson), 3-0 (05.30) Mike Ribeiro 23 (Stephane Robidas, Mike Modano), spel 5 mot 4, 3-1 (09.45) Jay McClement 6 (Jamal Mayers, Lee Stempniak), 4-1 (12.06) Antti Miettinen 11 (Matt Niskanen), 4-2 (18.01) Jamal Mayers 9 (-).

Tredje perioden: 5-2 (03.03) Jere Lehtinen 8 (Trevor Daley, Matt Niskanen), spel 5 mot 4, 6-2 (08.42) Antti Miettinen 12 (Mike Ribeiro, Niklas Grossman).

Skott: 23-29 (9-9, 8-10, 6-10)

Utvisningar, Dallas: 4x2 min. St. Louis: 4x2 min.

Publik: 18 584 (i American Airlines Center)

Målvakter: Dallas: Mike Smith 93,1%, istid 59.34 St. Louis: Hannu Toivonen 73,3%, istid 32.06 St. Louis: Manny Legace 75,0%, istid 27.54

Mattias Norström,, b, Dallas 0, 0, 0, 0, -1, 19.50

Niklas Grossman, b, Dallas 0, 1, 0, 0, +2, 18.36

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 1, 4, 0, 0, 14.06

Matchen: Power play har inte direkt varit Dallas styrka denna säsong. Men i natt lossnade det ordentligt - tre av Stars sex mål kom i numerärt överläge.

- De senaste matcherna har vi passat i power play. I kväll sköt vi. När du skjuter får du fler chanser. Vårt dödande av utvisningar och målvaktsspel har varit bra hela säsongen. Men vårt power play har varit slumpmässigt, så kvällens mål var bra för vårt självförtroende, sa Mike Ribeiro som satte 3-0-målet och också noterades för två assist i matchen.

Men matchens lirare var finländaren Antti Miettinen som gjorde två av målen. Efter hans 4-1-mål drygt halvvägs in i matchen fick St. Louis målvakt Hannu Toivonen nog och ersattes av en krasslig Manny Legace.

- Vi ville inte spela honom. Han har varit sjuk, sa St. Louis coach Andy Murray om Manny Legaces inhopp.

Men även Legace fick ge sig för Miettinens skott när den senare satte avslutade 6-2 i sista perioden.

- Vi fokuserade på att sätta puckarna mot nät. Deras målvakt släppte in några enkla puckar. Men han gjorde några bra räddningar också, sa Antti Miettinen om landsmannen Hannu Toivonens insats i målet.

Vancouver-Colorado 2-6 (0-3, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (09.10) Tyler Arnason 7 (Marek Svatos, Wojtek Wolski), 0-2 (11.19) Milan Hejduk 19 (Jaroslav Hlinka, Andrew Brunette), 0-3 (17.05) Marek Svatos 23 (Tyler Arnason, Wojtek Wolski).

Andra perioden: 1-3 (07.37) Henrik Sedin 12 (Sami Salo, Daniel Sedin), spel 5 mot 4, 1-4 (16.41) Brett Clark 5 (John-Michael Liles, T.J. Hensick), spel 5 mot 4, 1-5 (17.01) Marek Svatos 24 (Tyler Arnason, Wojtek Wolski).

Tredje perioden: 2-5 (01.22) Sami Salo 2 (Mason Raymond, Daniel Sedin), spel 5 mot 4, 2-6 (09.21) Milan Hejduk 20 (Jaroslav Hlinka, Andrew Brunette).

Skott: 25-24 (5-13, 9-9, 11-2)

Utvisningar, Vancouver: 4x2 min, 3x5 min. Colorado: 4x2 min, 3x5 min, 1x10 min.

Publik: 18 630 (i GM Place)

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 77,3%, istid 40.00 Vancouver: Curtis Sandford 50,0%, istid 20.00 Colorado: Jose Theodore 92,0%, istid 60.00

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 5, 2, -2, 18.12

Alexander Edler, b, Vancouver 0, 0, 1, 0, -2, 23.04

Daniel Sedin, f, Vancouver 0, 2, 3, 0, -2, 15.54

Henrik Sedin, f, Vancouver 1, 0, 3, 0, -5, 16.18

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 0, 4, 2, -2, 18.12

Matchen: Skadedrabbade (fyra backar borta) Vancouver hade ingen chans i nattens hemmamöte med Colorado. Redan efter en periods spel hade Avalanche ryckt till sig en 3-0-ledning och den kunde Canucks aldrig hämta in.

Henrik Sedin reducerade visserligen i den andra perioden, men innan den var slut hade Colorado gjort ytterligare två mål och definitivt sänkt hemmalagets hopp.

Marek Svatos (två mål, en assist) och kedjekompisen Tyler Arnason (ett mål, två assist) var tongivande i Colorado.

- När ett lag saknar killar i backlinjen vill du testa dem tidigt och det gjorde vi. Vi gick på mål, de lät oss gå på mål och de täckte inte bakom mål och vi tog vara på det tidigt i matchen, sa Tyler Arnason om den första perioden.

San Jose-Nashville 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

Första perioden: 1-0 (04.48) Jonathan Cheechoo 12 (Joe Thornton, Milan Michalek), 1-1 (07.00) Vernon Fiddler 8 (Martin Gelinas, Greg Zanon).

Andra perioden: 1-2 (07.12) Vernon Fiddler 9 (Radek Bonk, Dan Hamhuis), spel 5 mot 4, 2-2 (13.17) Jonathan Cheechoo 13 (Marc-Edouard Vlasic, Joe Thornton).

Tredje perioden: 3-2 (07.17) Milan Michalek 18 (Jonathan Cheechoo, Marc-Edouard Vlasic), 3-3 (11.41) Scott Nichol 7 (Vernon Fiddler, Greg de Vries), 4-3 (15.05) Jonathan Cheechoo 14 (Milan Michalek, Joe Thornton), spel 5 mot 4.

Skott: 27-13 (5-5, 12-2, 10-6)

Utvisningar, San Jose: 5x2 min, 1x5 min. Nashville: 7x2 min, 1x5 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion)

Målvakter: San Jose: Evgeni Nabokov 76,9%, istid 60.00 Nashville: Chris Mason 85,2%, istid 60.00

Matchen: Jonathan Cheechoo är liraren som fixade San Joses tredje raka seger mot Nashville. Cheechoo gjorde tre av hemmalagets fyra mål - det sista och matchavgörande 4-3 med bara knappt fem minuter kvar att spela. Det var Sharks-spelarens nionde hat trick i karriären.

- Jag har känt mig bra sedan ungefär julen. Jag har jobbat hårt och pucken har studsat min väg. Matchavgörande målet är värt att minnas. Du vill hjälpa laget på det sättet, så när du lyckas göra det känns det mer speciellt, sa Jonathan Cheechoo till AP.

Joe Thornton hade tre assist och är nu bara en enda passning från drömgränsen 500. Den siffran nådde dock San Joses Ron Wilson - i antal NHL-segrar som coach. Med det är han uppe på delad tionde plats för de vinstrikaste coacherna genom tiderna. Wilsons nästa resa blir till - Disneyland.

- Jag ska flyga ner och ta mitt barnbarn med och fira 500. Hon går nu så att se henne springa omkring och ha kul kommer att bli fint. Om vi hade förlorat hade jag inte åkt, sa Ron Wilson.

- Det är en milstolpe för en coach att nå 500. Det är ganska mäktigt och det är fint att vara delaktig i det, sa matchhjälten Jonathan Cheechoo.