Skrällen – Seattle sänkte mästarna Colorado

Publicerad 2022-10-22

NEW YORK. Andre Burakovsky fick uppleva en angenäm återkomst till Denver i natt.

Några poäng blev det visserligen inte, men hans Seattle Kraken lyckades lätt skrällartat slå regerande mästarna med 3–2.

Han spelade ju i Colorado Avalanche i tre säsonger, ”Burra”, och vann Stanley Cup – sin andra, för övrigt – med klubben i somras.

På grund obefintligt utrymme under lönetaket var han emellertid tvungen att lämna Denver efter segerfesten och skrev i juli istället på för Seattle Kraken.

I natt återvände han alltså till Ball Arena – och fick ta emot sin Stanley Cup-ring innan nedsläpp.

– En verkligt fin pjäs, med många diamanter. Jag gillar designen, sa Andre till Seattle Times.

Pratar varje vecka

Han berättade också att han trivs fantastiskt bra i den nya hemstaden i nordväst, men att han fortfarande är god vän med sina gamla lagkamrater.

– Jag talar med flera av dem åtminstone en gång i veckan.

Men under nattens match var de vänskapliga gesterna få. Den 27-årige skåningen plågade inte kompisarna med några mål och assist, men han var med och såg till att gästerna vann.

De tappade visserligen den 2–0-ledning de skaffade sig i andra perioden, men tolv minuter in i slutakten stänkte doldisen Karson Kuhlman in 3–2 – kuhl för honom, skulle man kunna säga… – och därmed var det avgjort.

Tampa Bay Lightning har haft det lite småtrögt under seriestarten, men i nattens sedvanligt heta derby mot Florida Panthers blev det äntligen seger.

Det satt dock hårt, först i ett powerplay i förlängnineng kunde Brayden Point avgöra – med sitt andra mål för kvällen.

3–2 skrevs slutsiffrorna till.

Victor Hedman hade en assist för Lightning och Gustav Forsling en för Panthers.

Detroit Red Wings åkte för andra matchen i rad på en övertidsförlust borta mot Chicago.

De var i ledning med både 2–0 och 3–1, men Blackhawks kom tillbaka och i förlängningen avgjorde Max Domi.

Blågula Wings-backarna Robert Hägg och Gustav Lindström assisterade bägge till matchens första mål.