Kings vände och slog Boston efter straffar

Publicerad 2022-12-16

NEW YORK. LA Kings låg en bra bit in i tredje perioden i den svåra bortamatchen mot Boston under med 2-0 och såg ut att gå mot en tung förlust.

Då gjorde Adrian Kempe mål två gånger om – och sedan vann de på straffar.

– Vi fortsatte tro på det, säger matchhjälten till Sportbladet.

Efter en period utan mål gjorde Boston-björnarna två raska mål i mittakten och sedan såg det ut som att Linus Ullmark hade stängt igen och tänkte bärga säsongens tredje nolla.

Men en gammal bekanting hemifrån Ångermanland förstörde de planerna. 8.29 spräckte Adrian Kempe den där nollan på en retur – och med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade samma Kempe med ett rykande direktskott från högerkanten.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

Till slut vann Kings på straffavgörande – och även då lyckades Adrian överlista sin landsman.

– Det var viktigt för oss, säger han när vi når honom efter matchen.

– Vi stod för en bra laginsats och fortsatte tro på det även när vi låg under med 2-0.

För Ullmark var det blott andra förlusten denna säsong

New York Rangers har plötsligt blivit glödheta igen och tog femte raka segern hemma på Madison Square Garden i natt – mot självaste Toronto Maple Leafs.

– Väldigt skönt, det känns som att vi håller på att få tillbaka samma självförtroende som vi hade förra säsongen, säger Mika Zibanejad efter 3-1-triumfen.

För första gången sedan tidigt i höstas gjorde Mitch Marner inga poäng för Toronto, så hans historiska svit stannade på 23 matcher.

– Det var coolt. Men nu kan jag i alla fall ta bort min ansiktsbehåring. Den är äcklig, säger han.

Svenske Leafs-backen Timothy Liljegren tvingades lämna isen i andra perioden på grund av skada. Han ska undersökas närmare under fredagen, enligt coachen Sheldon Keefe.

Det blev inget mer firande för Alex Ovetjkin i natt. Han behöver ju göra ytterligare två mål för att passera Gordie Howe i alla tiders skytteliga, men han kammade noll i Washingtons hemmamatch mot Dallas Stars.

– Jag ville inte att det skulle hända. Inte mot oss, säger Stars-keepern Jake Oettinger, som stoppade 45 skott och ledde gästerna till 2-1-seger.

Filip Forsberg smällde in nionde målet för säsongen i Nashville borta mot Winnipeg och det räckte till en poäng, för efter full tid stod det 1-1

På övertid lyckades dock Kyle Connor avgöra för hemmalaget.

Det har plötsligt börjat kärva ordentligt för tidigare så suveräna New Jersey Devils.

De åkte på tredje raka förlusten hemma i The Rock i natt – mot mestadels mediokra Philadelphia Flyers.

Coachen Lindy Ruff ger backen Damon Severson skulden för en grav felpassning han slog innan Travis Konecnys avgörande 2-1-mål i tredje perioden.

– Det var totalt oacceptabelt, ryter Ruff.

Flyers målvakt Carter Hart var isens verklige hjälte med inte mindre än 48 räddningar.

Pingvinerna fortsätter imponera. I natt bärgade de sjunde raka segern genom att slå Panthers med 4-2 i Sunrise.

Kris Letang, som just återvänt från en mindre stroke, bidrog med både mål och assist – och för en assist svarade även Rickard Rakell.

Även Tampa är på rätt spår och tog sin fjärde raka hemma mot Columbus under natten.

– Man måste vinna hemma i den här ligan och det är vad vi gör just nu, säger coachen Jon Cooper.

Victor Hedman assisterade till två av målen.

I övrigt: William Karlsson hade en assist när Vegas utan några besvär alls avfärdade Chicago med 4-1, Carolina slog Seattle med 3-2 och St Louis överraskade med straffseger (4-3) borta mot Edmonton.