Gör sitt första mål – på första skottet

Publicerad 2016-11-22

NEW YORK. Pittsburgh-rookien Jake Guentzel fick en Buster-start på sin NHL-karriär i natt.

Han gjorde mål på första skottet i första bytet – och följde upp med ytterligare en fullträff tolv minuter senare.

– Det är som en sanndröm, säger han efter det som till slut ändå blev en 5-2-förlust mot New York Rangers.

Pappa och storebror på läktaren i PPG Paints Arena i centrala Pittsburgh trodde knappt sina i ögon.

22-årige Jake Guentzel – just upplockad från farmarlaget – hann inte mer än komma ut på isen i sin allra första NHL-match förrän han snärtat in 1-0 på Rangers-keepern Antti Raanta.

Sedan gjorde han 2-0 också – i mitten av första perioden.

”Nervöst i början”

– Det är som en sanndröm, säger den något tagne ynglingen till nhl.com.

På läktaren fanns föräldrarna liksom brodern Ryan – och deras glädje visste inga gränser vid första målet.

– Jag var förstås lite nervös precis i början, men att få göra ett mål så snabbt hjälpte.

Den magnifika Buster-öppningen till trots fick Guentzel dock inte fira någon seger i sin debut, för efter en blek förstaperiod kom gästerna från New York ut med en helt annan gnista i mittperioden, vände tillställningen och vann till slut med 5-2.

Överraskningen Michael Grabner gjorde mål igen, sitt tolfte för säsongen, och gick därmed ikapp Patrik Laine i toppen av målligan.

I förrgår krönte han sin 400:e match med ett matchavgörande mål  mot Detroit.

I nattens bortamatch mot Buffalo inledde Calgary-svensken Mikael Backlund  med ett mål redan efter drygt fem minuter istället.

Men den här gången hjälpte det inte, Buffalo vände och vann med 4-2. Johan Larsson gjorde sitt tredje mål för säsongen och Robin Lehner stoppade 29 skott.