§Ovetjkin satte sitt 16:e hattrick i NHL

Publicerad 2016-11-24

NEW YORK. Den ryska raketen har fortfarande explosivt bränsle i tanken – tro inget annat.

Alex Ovetjkin fullbordade NHL-karriärens sextonde (!) hat trick i natt.

– Det är kul att se när han får sån feeling. Han är svår att stoppa då, säger landsmannen Evgeni Kuznetsov.

Washington Capitals slog St. Louis med 4-3 hemma i Verizon Center och man kan lugnt konstatera att den amerikanska huvudstadens ryske hockeykung bidrog.

Han pangade alltså in tre mål – ett per period – och fullbordade säsongens första och NHL-karriärens sextonde hat trick, den högsta noteringen för alltjämt aktiva spelare.

– Ibland känner man bara direkt när man har pucken på klubbladet att man har en väldigt bra chans och ikväll var det så, säger han till TSN.

Lagkamraterna tycker om när han känner så.

– Ja, är kul att se när han får sån feeling. Han är svår att stoppa då, säger landsmannen Evgeni Kuznetsov.

Andre Burakovsky stod för två assist och Nicklas Bäckström – som firade sin 29-årsdag under onsdagen – en.

Loui Eriksson tycks vara klar med acklimatiseringsprocessen i Vancouver nu.

Han prickade in säsongens fjärde mål när Canucks utan större problem avfärdade tabelljumbon Arizona med 4-1 i natt.

Matthews bröt lång torka

Auston Matthews måltorka är över.

Han såg med två mål och en assist till att Toronto gick upp i 3-0-ledning i första perioden borta mot New Jersey i natt.

Men unga Leafs hemföll i dåliga gamla vanor, tappade ledningen i andra och till slut såg Jacob Joefson till till att Devils kunde vinna på straffar.

William Nylander noterades för en assist.

Edmonton Oilers håller foten på gaspedalen.

I nattens bortafajt mot Colorado låg de under med 3-2 efter 40 minuter, men iscensatte en formidabel vändning i slutperioden och vann med 6-3.

Milan Lucic var isens gigant med ett mål och tre assist , tätt följd av Connor McDavid med ett mål och två assist. Även Adam Larsson bidrog med en assist.