Bröt matchen – för att slippa fler fajter

Publicerad 2015-12-30

Karlsson: Jag tycker de kom undan med mycket skit

Spelarna skickades ut och matchen avslutades – trots att klockan inte tickat till slut.

Risken var helt enkelt för stor att de skulle börja slåss ännu mer.

Jimmy Hayes gjorde hattrick.

Rivaliteten mellan Ottawa Senators och Boston Bruins på östkusten är stor, och till nattens match i Boston kom Ottawa med en bara 48 timmar gammal 3–1-seger mot hemmalaget. Inte undra på att revanschlustan var stor hos publiken i TD Garden.

Matchen blev fysisk, men höll sig i skinnet tills sista perioden.

Vid ställningen 4–3 med fem minuter kvar att spela föll gästerna ihop totalt och släppte in två snabba mål.

Då kokade det över i rivalmötet.

Nittio i sista perioden

Först ut var Ottawas Max McCormick och Bostons Landon Ferraro som brakade ihop i ett slagsmål när klockan stod på 18.57.

Domarna bestraffade dem med fem minuter var, men fick inte styr på fajten för det.

En halvminut senare utbröt ett jätteslagsmål som involverade i stort sett alla på isen.

Dave Dziurzynski (Ottawa) slogs med Zac Rinaldo (Boston), Chris Neil (Ottawa) gjorde upp med Adam McQuaid (Boston), och fler fajter pågick samtidigt.

Totalt utdelades 110 utvisningsminuter under matchen, med 90 av dem i sista perioden.

Enligt Ottawas lagkapten Erik Karlsson kan allt ha börjat redan i första perioden när Bostons Brad Marchand tacklade Mark Borowiecki.

– Jag tyckte att de kom undan med mycket skit, och sen när matchen var över så blev det som det blev… Jag såg tacklingen (Marchands, reds anm.) och tycker den är medveten. Han vet att det är ”Boro'” och han drog en rejäl tackling i förra matchen, säger Karlsson till Ottawa sun.

”Häftig känsla”

Slagsmålskaoset mynnade ut i ett power play för Boston, som hemmalagets Jimmy Hayes utnyttjade för att fullborda sin karriärs första NHL-hattrick.

Med 0,2 sekunder kvar tryckte han in pucken från nära håll.

– Det är en dröm som blir sann, och en ganska häftig känsla, säger Hayes till nhl.com.

Efter målet valde domarna att inte släppa pucken igen med risk för nya slagsmål. Istället fick spelarna åka direkt ut i omklädningsrummen.

– Jag hatar att förlora, och jag förlorade, så det var en dålig känsla. Irriterad? Spelar ingen roll. Jag hatar att förlora, sa frustrerade Ottawa-coachen Dave Cameron efteråt.

Vid sidan av bråken noterades tre svenskar för poäng i matchen. Ottawas Mika Zibanejad var förpassad till fjärdekedjan, men gjorde sitt sjunde mål för säsongen och lagkamraten Erik Karlsson en assist. Boston-svensken Loui Eriksson gjorde sina 19:e och 20:e målpassningar för säsongen.

Nästa möte lagen emellan är 9 januari i Ottawa.