NHL

Inför firandet – har dykarteamet redo att ingripa

Av: 

Cesar Fältskär

HOCKEY

I dag firar Tampa Bay Lightning sin andra raka Stanley Cup-titel under en båtparad i Florida.

Då är den lokala polisen redo med dykare – om bucklan skulle falla i vattnet.

Enligt radiostationen WTSP har ett dykarteam i uppgift att hålla koll på den åtråvärda bucklan under hela paraden.

Det kan låta lustigt – men det finns en tydlig förklaring. Under Super Bowl-paraden tidigare i år, efter att Tampa Bay Buccaneers tagit titeln, firade laget med en liknande båtparad.

Under båtturen bestämde sig lagets quarterback, tillika superstjärnan Tom Brady, att kasta Lombardi-trofén till en lagkamrat på en annan båt. Mottagaren Cameron Brate fångade lyckligtvis trofén, men Tampa-polisen har i år vidtagit åtgärder för att bucklan inte ska försvinna ner i det blå när stadens hockeylag Tampa Bay Lightning ska genomföra en liknande parad.

”Vi är redo!”

Polisen gick under dagen själva ut på Twitter och meddelade, i en skämtsam men uppriktig ton, att kårens dykarteam är redo.

”Vi rekommenderar starkt emot detta, men om någon skulle försöka sig på ett Tom Brady-kast och Stanley Cup-bucklan faller överbord är vi redo”, skriver Tampa Police Department.

Om Victor Hedman och hans lagkamrater kommer att göra som Tom Brady är oklart, men nu vet de åtminstone att en räddning finns inom räckhåll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Dottern till trofémakaren: ”Brady borde be om ursäkt”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Tom Brady

Stanley Cup

Tampa Bay Lightning

Victor Hedman