Price superräddning framför frugan

Publicerad 2015-05-10

Carey Price är nominerad till priset som året målvakt i NHL.

I nattens vinst mot Tampa Bay visade han varför.

Price stod för en svettig räddning som chockade alla – till och med målvaktens fru som zoomades in av kameran.

Inför nattens femte möte i Stanley Cup-slutspelet mellan Montreal Canadiens och Tampa Bay Lightnings hade Tampa ledningen med 3-1 i matcher och hade chansen att avgöra matchserien.

Men Montreal vägrade ge sig och kunde reducera till 3-2 i matcher efter en 2-1 seger. En seger som Carey Price till stor del låg bakom.

I en 1-0 ledning med dryga tretton minuter kvar av den sista perioden fick Tampas finländske forward, Valtteri Filppula, ett drömläge att kvittera matchen - men Price var där med plocken och räddade sitt Montreal.

Skriker ut sin förtvivlan

Price chockade många när han, efter att ha tappat balansen en aning, lyckas få upp plocken och peta pucken utanför stolpen. Många trodde nog att Filppula kvitterat matchen - inte minst målvaktens fru på läktaren.

Kameramannen zoomade in på Angela Price under räddningen som först skriker ut sin förtvivlan över, vad hon trodde var, kvitteringsmålet. För att sedan dra en lättnadens suck och applåderna sin makes räddning.

Klicka här för att se klippet på kanadensarens räddning och frugans reaktion från Viasatsport.se