Alfie hjälte i går: ”En sjujäkla match som det var underbart att vinna”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-11

Ottawa fortsätter briljera i östra konferensen.

NEW YORK. Daniel Alfredsson är superhjälte i Ottawa – igen.

Han gjorde två mål när Senators igår kväll vände ett 0-1-underläge mot Montreal och till slut vann med 3-1.

– En sjujäkla match som det var underbart att vinna, säger ”Alfie”

Säsongens fjortonde seger – av 16 möjliga – satt dock rätt hårt inne för östra konferensen suveräner.

Andrei Markov smackade in en puck i ett powerplay drygt 11 minuter in i första perioden.

Sedan höll gästerna från Montreal den ledningen under större delen av den intensiva, temporika, roliga matcher.

Daniel Alfredsson hade en chans ett kvittera när han tilldömdes straff i andra perioden, men en storspelande målvakten Cristobal Huet rånade svensken på den godbiten.

– Vi visste att det ändå skulle gå att vända om vi bara spelade smart och inte stressade för mycket, säger Alfredsson till AP.

– När man börjar tänka ”åh gud, vad händer om v i förlorar”, då är man i trubbel.

Och så tänkte ”Alfie” uppenbart aldrig, för 14.50 stänkte han, mycket typiskt, in kvitteringen på ett direktskott mitt i slottet.

26 sekunder från slutet satte Alfredsson trean i tom kasse.