Toronto tog fjärde raka – efter Nylanders dubbel

Publicerad 2018-02-13

Toronto förlänger trenden.

Maple Leafs tog sin fjärde raka seger – efter två mål och en assist av William Nylander.

– Vi har hittat rytmen, säger svensken efter 4–3-vinsten mot Tampa Bay Lightning.

Toronto rivstartade hemmamötet mot Tampa Bay Lightning.

Tio minuter in i den första perioden gjorde William Nylander 1–0 – och i början av den andra perioden gjorde svensken sitt andra fram till 2–0. Båda målen spelades fram av Auston Matthews, och den unge amerikanen hade även en passningspoäng, precis som William Nylander, när Toronto gjorde 3–0 kort därefter, via Jake Gardiner. W

Då talade inte mycket för Tampa Bay, som toppar NHL – men Florida-laget reste sig.

Med fem minuter kvar av den andra perioden kom 1–3-målet via Alex Killorn – och inom loppet av en minut och 18 sekunder i den tredje perioden både reducerade och kvitterade Lightning.

”Hittat rytmen”

Men... det var Toronto som fick det sista ordet.

Tyler Bozak spelade fram James van Riemsdyk som sköt in 4–3, vilket blev slutresultatet. Maple Leafs har därmed fyra raka vinster, och ligger med det trea i Atlantic Division.

– Vi har hittat rytmen, och det är så här vi vill fortsätta, säger Nylander enligt AP.

Jumbon i Western Division, Chicago, ställdes mot jumbon i Pacific Division, Arizona.

Då demolerades Blackhawks.

Det dröjde bara en minut innan Coyotes tog ledningen, via Max Domi, och kort därefter kom 2–0.

Blackhawks fick en reduceringspuck – men roligare än så blev det aldrig.

Arizona Coyotes svarade med att göra fyra raka mål och vann till slut med hela 6–1.

Det var en smått galen tillställning vi bjöds på då Edmonton Oilers tog emot Flordia Panthers.

De båda lagen höll jämt i två perioder, då ställningen var 3–3 – sen vaknade Vincent Trocheck.

Amerikanen sköt in 4–3 för sitt Panthers, 18 sekunder in i den tredje perioden, och gjorde kort därefter även 3–5. Matchen var dock långt från över.

Edmonton hann reducera till både 4–5 och 5–6 innan Trocheck, i öppen kasse, gjorde sitt tredje mål för matchen fram till 5–7, vilket blev slutresulatet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se