Zuccarello: Han ÄR ju Rangers

Av: Moa Berander

Publicerad:
Uppdaterad:

Henrik Lundqvist lämnar New York Rangers efter 15 år i klubben.

Nu hyllas han från många olika håll.

– Han är en legend i klubben och kommer bli saknad av alla fans, säger Mats Zuccarello till VG.

Han beskrivs av New York Rangers som en av deras största spelare genom tiderna. Efter 15 år har han lämnat ett stort avtryck i klubben.

– Han är en legend i klubben och kommer bli saknad av alla. Han är ju Rangers egentligen, så det blir konstigt att se honom i ett annat lag, eller vad än han väljer att göra nu, säger den tidigare lagkamraten Mats Zuccarello till VG.

Lundqvist och Zuccarello har varit väldigt nära vänner under tiden i Rangers. När norrmannen lämnade klubben förra våren, tog det hårt på Lundqvist och när han efter en match fick frågan hur det kändes att spela utan Zuccarello kunde han inte hålla tillbaka tårarna.

Zuccarello har tidigare även varit kritiskt till hur klubben behandlade Lundqvist, när svensken petades till förmån för yngre målvakter.

– Det är helt hårresande att han blir behandlad på det här sättet. Hade någon trott att detta skulle hända Henrik Lundqvist? Ingen. Han börjar bli äldre ja, och de har en annan bra målvakt, men de hade kunnat låta honom spela de matcher Sjestiorkin inte spelar, sade norrmannen till VG i våras.

”En ära att spela med er”

Även lagkamraten Jacob Trouba har twittrat om Lundqvists sorti från klubben.

”Vilken ära det var att spela med er två Rangers-legender. Tack för allt ni har gjort för organisationen och för att ni har visat vad det innebär att vara en New York Ranger”.

Utöver ”Henke” syftar Trouba även till Marc Staal, som i helgen trejdades från New York Rangers, till Detroit Red Wings.

Tennislegendaren Roger Federer har också reagerat på att Lundqvist lämnar Rangers och skriver på sin Twitter att 38-åringen är ”Kung av NYC”.

Zuccarello och Lundqvist.
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN
Zuccarello och Lundqvist.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!