Södertäljes jättekross – nära tvåsiffrigt

Publicerad 2020-11-11

Södertälje körde över Kristinstad på onsdagskvällen.

Det går bra för Södertälje just nu.

Formen är hittad, man är trea i hockeyallsvenskan och mot Kristianstad vann man med hela 9–1.

– Alla fyra kedjor jobbar på väldigt bra och drar sitt strå till stacken, säger SSK:s tränaren Nichlas Falk i C More.

Södertälje har blandat och gett under hösten i hockeyallsvenskan. Men efter segern i Kristianstad har man för första gången radat upp tre segrar.

Och det var inga små siffror man vann med.

Nick Olesen gjorde matchens första mål halvvägs in i första perioden och SSK bara fortsatte att ösa på.

”Han är värd det”

Måns Lindbäck ökade på ledningen och Södertälje gick till periodvila med 2–1 i ryggen.

Just Måns Lindbäck hade en trevlig kväll i målkolumnen. Forwarden fastställde slutresultatet till 9–1 när han gjorde hattrick med en minut kvar att spela.

– Han är som alltid väldigt, väldigt bra. Han jobbar stenhårt i varje byte. Det är kul att han får utdelning. Det är han värd, säger Nichlas Falk om Lindbäck.

Även Bik Karlskoga vann med siffror av modell större.

Hemma mot Mora, som har imponerat under säsongen, vann man med hela 8–2. Mycket tack vare ett rejält ryck i tredje perioden där Karlskoga gjorde hela fyra mål.